woensdag 25 november 2015

Bijenpopulatie

Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. Het uitsterven van de bijen. Bijen zijn de meest belangrijke bestuivers van fruit- en groentengewassen, bloemen en planten.


Meer dan een derde van de mondiale oogsten zijn afhankelijk van bestuiving. Bijen halen hun proteïnen uit stuifmeel en hun koolhydraten uit de nectar. Ze voeden zich met wat .

Red de uitstervende bijenpopulatie. Lokale bijenpopulaties dunnen steeds meer uit. En die massale bijensterfte heeft drastische gevolgen voor de mensheid. Maar er is hoop, dankzij Eva Florizoone.


De Aziatische hoornaar ziet er met zijn drie à vier centimeter lange lijf vervaarlijk uit en steekt ook wel eens een mens (wat niet pijnlijker is dan een gewone wespensteek) maar voor de bijenpopulatie is hij levensbedreigend: “Een klassieke hoornaar doodt ook bijen en eet ze op maar de Aziatische variant . Gevolg: een drastische afname van de bijenpopulatie. Na onderzoek erkent de Europese commissie dat dit gif inderdaad een grote bedreiging vormt voor . Nederlandse honingbijen hadden dit jaar een succesvolle overwintering.

De sterfte is de laagste sinds jaren. Dat blijkt uit de jaarlijkse Honingbijen. Fruittelers in Haspengouw planten hagen om bijenpopulatie in stand te houden.


Wereldwijd gaat de populatie van bijen sterk achteruit. In de fruitsector zijn deze insecten belangrijk voor de bestuiving van fruitbomen. In Haspengouw is fruitteelt een belangrijke economische activiteit en dus doen ze er alles . BERKEL EN RODENRIJS – Fleur. Groenmoesmarkt Stop de catastrofale afname van de bijenpopulatie!


Het is een oproep om het gebruik van neonicotinoïde pesticiden per direct te verbieden. De catastrofale afname van de bijenpopulatie zou onze volledige voedselketen in gevaar kunnen brengen. Kun je dan wel spreken over een afname in bijenpopulatie ? Wist je dat bijen verantwoordelijk zijn voor maar liefst van de groenten, fruit en noten op de versafdeling van de supermarkt?


Als je dan beseft dat er van de … Lees verder. Geplaatst door De Kleine Toekomstin Hetkanwel. Door grootschalige landbouw, ruilverkaveling, bestrijdingsmiddelen, het inzetten van gewassen die genetisch gemanipuleerde zijn, maar vooral door insecticiden is er veel meer bijensterfte.


Bovendien vliegen bijen soms tot wel kilometer voor de nectar. De bijenpopulatie in Flevoland staat er vrij goed voor vergeleken met andere provincies. Dat zegt de Natuur- en Milieufederatie Flevoland.

Volgens de milieufederatie biedt Flevoland veel ruimte aan de bij. Dat komt onder meer door het natuurlijk beheer van akkerranden. Door die randen niet allemaal te maaien, ontstaan . In de strijd tegen één van de vijanden van de bij, de Varroa mijt, hebben wetenschappers een bondgenoot gevonden in een paddenstoel die wijdverspreid is. Naast giftige pesticiden, klimaat. Registreer bij KlasCement en doorzoek gratis tienduizenden leermiddelen.


Home › Archief bijenpopulatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.