maandag 30 november 2015

Passiflora klimplant

Kleur: geaderd blauw, iets geurend. Passiflora (Passiebloem). Bloeitijd: juni - oktober. Snoeiadvies: Snoeien indien nodig en het best in april als de plant begint uit te lopen. In het najaar en tijdens de winter niet snoeien.


Zodat hij veel uren zon krijgt.

Hierdoor krijgt hij genoeg energie om veel bloemen te vormen. Deze plant komt orgineel uit het Middellandse Zeegebied en kan daarom niet tegen een te natte grond. Een schutting of tuinscherm kun je gemakkelijk in het groen zetten. Welke klimplant is het meest geschikt? Zo plaats je een klimplant schutting.


Verzorging in de winter, snoeien. Wil jij in de zomer en herfst exotisch genieten van je tuin? Plant dan een passiebloem tegen je schutting, muur of pergola! Opvallend aan de bloemen .

Deze worden zoete granadilla of zoete passievrucht genoemd. Een beschutte plaats met een goed doorlaatbare grond is het beste voor deze winterharde klimplant. De klimop stelt niet veel eisen aan de standplaats. Zij doet het goed in de zon, maar ook in de schaduw.


Zelfs de grondsoort maakt niet zoveel uit. Of het nou zan veen of . De passiebloem bloeit in een lange periode van mei tot en met september met mooie uitbundige stervormige bloemen. De rimpelige, rijpe vruchten zijn erg aromatisch als je ze vers kan afplukken. Deze kleurrijke, klimmende fruitsoort vraagt een zonnige, warme standplaats en moet meestal binnen overwinteren.


Het is ook mogelijk een rankende klimmer te combineren met een zelfhechtende klimplant , zo klimmen ze samen omhoog. Klimop kun je het hele jaar. Meer info over klimplanten ? Geef een seintje en ik help u graag verder.


Clematis Barbara Jackman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.