vrijdag 27 november 2015

Muizen nachtdieren

Ook wanneer je kind graag een muis als huisdier op de slaapkamer wilt, denk er dan ook aan dat hij juist in de nacht actief zal . Hoort u 's avonds krassende geluiden, zijn verpakkingen van voedsel vaak beschadig hangt er een vreemde geur in afgesloten kamers of ruimtes? Dan heeft u waarschijnlijk last van muizen. Doordat muizen zich overdag stilhouden, kan het een aantal . Ze eten voornamelijk granen en fruit.

Door hun natuurlijke vijanden worden muizen. Ze moeten toch een keer eten. Dit is het perfecte moment om de openingen dicht te maken, zodat ze niet meer binnen kunnen komen. Let vooral op zwarte sporen op je muren.


Ze worden dan in verschillende kleuren gefokt en verkocht in dierenwinkels of in laboratoria gebruikt. Wilde huismuizen zijn altijd bruin, met een iets lichtere onderkant. Muizen hebben een soort zwart smeer op hun . Het is niet gemakkelijk om een muizenplaag te ontdekken omdat muizen vooral ' s nachts leven.

Het zijn voornamelijk nachtdieren. Mannelijke muizen zijn wat groter en rustiger dan de vrouwelijke muizen , ze ruiken ook een beetje meer. In de schemering en eerste helft van de nacht zijn zij het meest actief. Overdag verschuilen zij zich in hun nesten.


De kleurmuis wordt tot centimeter lang. Tijdens hun activiteit vinden ze . Inclusief de staart zijn ze twee keer zo lang. Verwacht overdag dus niet teveel van ze.


Vooral de voortdurende nood om hun tanden te slijpen, kan heel wat knaagschade toebrengen aan allerlei materialen. Als u muizen overdag opmerkt, kan u haast met zekerheid stellen dat u een muizenplaag in huis hebt. Knaagschade: doorgeknaagde kabels, etenswaren, opengebeten . Waha, dalijk lig jij te slapen is die muis van je nog wakker :Y). I live for the applause, you will die for it.


Schuilplaatsen van muizen zijn vaak de spouwmuren, onder vloeren, op zolder, tussen plafonds of tussen materialen en goederen. De bekendste muis is de gewone huismuis en de witte muis uit de laboratoria die als huisdier gehouden wordt. Deze witte muis en zijn latere vele variaties worden kleurmuizen genoemd.

Ondanks dat muizen nachtdieren zijn, worden ze toch veel gehouden als huisdier. In dit onderdeel van SeniorenNet kan u alle . Het is wel nodig meer dan één muis te houden, want het zijn groepsdieren. Daarmee geeft u zowel de muizen als . Ook kan het dag- en nacht ritme van muizen. Mylène vindt een braakbal van een uil. In een vogelpark leert ze wat een braakbal is en welke bijzondere kenmerken uilen hebben aan kop, oren, veren en ogen.


Jurre pluist uilenballen uit. Wist je dat muizen echte nachtdieren zijn? Wij hebben dan ook vaak last van het geluid van muizen als het donker is. De relmuis is een nachtdier.


Hij eet noten, zaden, vruchten, paddenstoelen, schors en insecten. In de zomer legt de relmuis een nest van mossen en vezels aan in de boomkruin, dicht bij de boomstam. Tot acht dieren kunnen . Ongedierte - schade door muizen - muizen bestrijden.


Dit filmpje is de laatste in een reeks van filmpjes over biodiversiteit in Stadsbos013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.