dinsdag 24 november 2015

Bloembollen planten maart

Narcissen bloem, kelk Wanneer kun je welke bloembollen planten ? Zie onderstaand schema voor de beste periode voor het planten van bloembollen. Het komt nog al eens voor dat de bollen in het schuurtje blijven staan, of ergens in de gangkast. Bewaren tot volgend jaar is geen optie, het zijn geen zaden, maar levende planten.


Je heb ze nu toch, dus maar snel de grond in, de kans is nu groot dat er slechte bollen tussen zitten die verdroogd of verrot zijn, even uitzoeken . Bloembollen planten , zoals tulpen, is niet moeilijk en je creëert er telkens weer nieuwe hoogtepunten mee in je tuin.

Zo geniet je al vroeg in de lente van heel veel kleurenpracht. In het voorjaar kun je . In de herfst plant je bloembollen om met een beetje geluk in januari al sneeuwklokjes in je tuin te zien. Zo heb je al vroeg een kleurrijke en fleurige tuin.


Wil je ook met bloembollen aan de slag, maar weet je niet zo goed hoe? Lees hier de meest gestelde vragen over . Ik heb vorig jaar in november of zo aardig wat bloembollen gekocht. Toen was er niet echt een kans om die dingen in de grond te doen.

Daarna begon het te sneeuwen en vriezen, dus weer geen kans gehad. Maar ondertussen is het eind januari (plantperiode is tot december). Ben ik nu veels te laat en is . Planten bloembollen: tips om bloembollen te planten - soorten bollen planten in de tuin. Voorjaarsbloeiers worden in de herfst geplant en zomerbloeiers worden in Maart en April geplant.


Maar ook in bloemenborders zijn deze zomerse bloembollen goed te gebruiken en geven een prachtig resultaat. Vanaf het voorjaar zijn die bloembollen ook steeds te verkrijgen. Met het hele gezin in de tuin bloembollen planten of de soorten bloembollen kopen of bloembollen kweken is een mooie bezigheid.


Sommige soorten kunnen ook nog in het voorjaar geplant worden. Najaarsbloeiende bollen kunnen alleen in augustus en september geplant worden. Voorjaarsbloembollen moeten in de herfst worden geplant omdat ze een koude periode nodig hebben om in het voorjaar tot bloei te komen.


De enige regel is dat voorjaarsbollen voor de eerste vorst moeten worden geplant. Het is het beste de bollen zo snel mogelijk na aankoop, te planten. In potten plant je de bloembollen best in laagjes op mekaar (een lasagnebeplanting). Let wel dat je een pot neemt met een gat onderaan.


Doe een laag zand in de pot, en vul met de bloemen die het laatst op het jaar zullen bloeien, bijv. Als je ze nog even moet .

Doe opnieuw een laag grond in de pot, en hierop . Het najaar is het perfecte moment om te beslissen welke bloembollen de tuin in het voorjaar mogen opfleuren. Je wilt bloembollen planten ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies ! Tulpen maken uw tuin mooier en zorgen ervoor dat u de lente van dichtbij beleeft. Daarom is het ook zo leuk om zelf tulpen te planten: u plant dan eigenlijk het voorjaar!


Fluwel maakt tulpenbollen planten gemakkelijk, door er handige informatie over te geven. Zo haalt u het beste uit de lente en alles . Voor een kleurrijke tuin zijn bloembollen onmisbaar. Een paar uurtjes werk bezorgt je wekenlang plezier in de lente en zomer! Er zijn vele verschillende bloembollen te koop, deze zullen je tuin of bloembakken het hele jaar door opfleuren.


Niks is leuker dan je eigen geplante . De herfst is de periode van het jaar waarin de meeste bloembollen geplant worden, zodat ze vanaf de lente je tuin met mooie vormen en kleuren kunnen decoreren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.