maandag 30 november 2015

Eten vlinders

Behalve nectar uit bloemen eten sommige vlinders nog ander voedsel. In het najaar zijn ze vaak te vinden in boomgaarden, waar rottend fruit op de grond ligt. Ook zijn deze vlinders gemakkelijk te lokken met wat rotte appels of pruimen in de tuin. De meeste dagvlinders houden van de nectar die in bloemen zit.


In nectar zit een heleboel energie, die vlinders nodig hebben om te kunnen vliegen en eitjes te leggen.

Je kunt vlinders lokken met suikerwater, want dat lijkt erg op nectar. Wat hebben vlinders nodig? Als je vlinders wilt gaan kijken, moet je eigenlijk eerst weten hoe vlinders leven en waar je dus moet zoeken. Voedsel voor de vlinders.


Ook de oermotten hebben nog kaken waarmee ze stuifmeel eten. Sommige biologen plaatsen deze groep buiten de orde van vlinders en beschouwen de oermotten als tussenvorm van de vlinders en . MAar eigenlijk weet ik helemaal niet wat die diertjes eten. Maar ik weet helemaal niet of hij daar .

De vlinder kan eitje per plant neerleggen of alle eitjes naast elkaar of de eitjes opstapelen. Sommige vlinders strooien hun eitjes boven verschillende waardplanten. Hierdoor moeten de rupsen zelf opzoek naar hun eten. Hoofdstuk3: wat eten vlinders ? Hoewel elke vlinder voedsel nodig heeft, drinkt niet elke vlinder van dezelfde soort bloemen. Zij hebben als rups zoveel gegeten dat ze nog voldoende vetreserve hebben om te kunnen leven.


Er zijn zelfs vlinders die helemaal niets drinken. Maar de meeste vlinders leven van nectar. Vooral de vrouwtjes hebben die nodig . Maar binnen houden zonder eten gaattie ook dood. Op mooie warme en zonnige dagen kom je vlinders overal tegen.


Vlinders eten nectar in de vlindertuin. Deze kleurrijke en mooie diertjes zorgen voor leven in de tuin en bovendien bestuiven ze vele bloemen en planten. Met deze voederschaal lokt u de vlinders met extra voeding naar uw tuin. Bovendien kunt u ze goed observeren terwijl ze eten. Ook voor deze planten geldt, plaats ze zo veel mogelijk in de zon, uit de wind.


Verschillende vlinders eten van verschillende planten, dus houd het niet bij één soort.

Zorg dat er water beschikbaar is. En niet in de vorm van een drinkbakje, daar kunnen vlinders niet uit drinken. Een bakje met zand wat je elke . Sommige soorten stuifmeel, vruchtensappen, vooral van gegist fruit.


Sommige tropische vlinders eten dierlijke sappen van levende dieren( open wonden, zweren) maar ook van dode dieren. Enkele soorten van traanvocht van apen en fecaliën van dieren. Van gedaante verandert tot vlinder heeft hij ook een verscheidenheid aan vijanden zoals vleermuizen, vogels, zoogdieren, reptielen en spinnen.


Ook bepaalde soorten insecten en sprinkhanen eten vlinders. De larven van vlinders worden rupsen genoemd. Ze eten de bladeren van de plant en groeien heel snel. Als de rups zich helemaal heeft volgegeten, spint hij een cocon, dit wordt de pop genoemd.


Hoewel, met zijn vleugels die op blaadjes lijken, is hij erg goed gecamoufleerd en als hij tussen de bladeren zit, maar moeilijk waar te nemen. Hoe kan je de citroenvlinder herkennen? De citroenvlinder heeft een voorvleugellengte van tot 30 . Niet zelden wordt hij voor een echte kolibrie aanzien.


Het gedrag maakt de kolibrievlinder nagenoeg onmiskenbaar. Gewoonlijk hangt hij stil voor bloemen, waaruit hij met zijn roltong nectar haalt. Maar energie is niet de enige reden om te eten.


De voedingsstoffen zijn ook bouwstoffen en beschermende stoffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.