maandag 23 november 2015

Zaai en oogstkalender

Indeling in: Groenten, Kruiden, Bloemen, Bloembollen, Gazon, Combinatieteelt Zaaikalenders moestuin: wanneer zaaien , verspenen en oogsten? Zaaien Kas, Zaaien Buiten, Oogsten. Blad- en steelgewassen, Knol- en wortelgewassen, Ui- achtigen, Koolsoorten, Peulvruchten, Gebleekte gewassen, Vruchtgewassen, . Met de start van het nieuwe moestuinseizoen geen dag te vroeg, toch?


Je leest er wanneer je precies zaait en wanneer je vervolgens voor het eerst kunt oogsten. Het kan niet meer misgaan!

Geef je mailadres op en klik . Helaas gooit de nachtvorst op dit moment nog wat roet in het eten. Maar zodra de kans op vorst aan de grond voorbij is, z. Spinazie kun je bijvoorbeeld al in maart en april zaaien. En veldsla zaai je in juli, augustus of september.


En wanneer je de groenten kan oogsten? Intratuin zaai- en oogstkalender. Zaai -, plant- en oogstkalender.

In deze kalender vindt u van een aantal groenten en fruit de zaai -, plant- en oogstperiodes. Sommige groenten moeten eerst binnen of in een koude kas gezaaid worden, waarna ze naar buiten kunnen in de vollegrond. Een zaai- en oogstkalender is een handig hulpmiddel voor als je een moestuin hebt.


Zo weet je elke maand wat je kunt doen! Met de handige moestuinkalender van Velt kun je de planning voor je eigen tuin en je teeltresultaten noteren. Wanneer zaai , plant en oogst je je groenten?


De bijhorende teeltgegevens kunnen je helpen bij het opmaken van je planning. Verse kiemen moeten tegenwoordig tegen heel wat kunnen om te overleven, denk maar aan schimmels, ziektes en parasieten. VOORBEELD ZAAI - OOGSTKALENDER VOOR DE KLEINE MOESTUIN C. Houd in deze maand goed het weer in de gaten.


Is het al lekker warm, maar is er nog wel vorst of sneeuw op komst, wacht dan nog even rustig af. Heel veel zaadjes kunnen namelijk niet ontkiemen bij heel veel kou. Hieronder kun je de link vinden naar de groentezaaikalender.


Bedenk dat wanneer je zaden koopt de beschrijving die op de achterkant van het zakje staat altijd de beste . Start je eigen moestuin met de tips van Angelo Dorny. Aardappelen worden gepoot. Zo kun je immers tot diep in het najaar groenten.

Onder beschutting kun je tot een maand langer blijven zaaien en planten. Zelf een moestuin beginnen is leuk, maar wanneer moet je de groente en kruiden zaaien ? Wij leggen het uit met onze handige moestuinkalender. LmqSoS Wist je dat je een aantal groenten beter binnen kunt voorzaaien? Ze zijn dan sterk genoeg om rond mei. Niet iedereen was bij de workshop van David van twee weken geleden.


Wij vonden het een top workshop waar we veel geleerd hebben over onze moestuin van meter bij meter. Wat misschien wel heel handig is, is een zaaikalender, dan weet je precies wat je wanneer moet zaaien , oogsten en . Mis nooit het juiste tijdstip van zaaien en oogsten middels deze zaaikalender. Dit nostalgische metaalbord -met ouderwetse vintage uitstraling- is zowel voor binnen als buiten geschikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.