zondag 29 november 2015

Gemeente ongediertebestrijding

De Woningwet en de Model-bouwverordening bevatten voorschriften over ongedierte, reinheid en preventie. Plaagdieren, ongedierte en dode dieren. Heeft u last van muizen, ratten, wespen, zilvervisjes, vlooien of ander ongedierte?


Dat geldt ook voor wespen in de openbare . De gemeente bestrijdt ratten en kakkerlakken.

Waar u overlast kunt melden, hangt af van de locatie waar de overlast plaatsvindt. Hieronder leest u wat u moet doen. Dan kunt u bij de gemeente informatie inwinnen over wat u best kan doen.


U kunt bellen op werkdagen tussen 8. Spaarnelanden schakelt een particulier bedrijf in dat op kosten van de gemeente de plaag voor u opruimt. Kijk of de gemeente u kan helpen. Voor ander ongedierte moet . Bruine rat of Faraomieren Heeft u hier last van en lukt het u niet deze zelf te bestrijden?

Heeft u overlast van plaagdieren, zoals muizen, bijen of wespen? Meld dit bij de gemeente. Een bijennest kunt u het best laten weghalen door een imker. Neemt u hiervoor contact op met de . Groot ongedierte zoals ratten kunt u beter niet zelf bestrijden.


De ongediertebestrijding is gericht op het tegengaan van overlast door schadelijk ongedierte, insecten en plaagdieren, zoals wespen, kakkerlakken, muizen en ratten. Deze taak is opgedragen aan HVC. Vaak kunt u dit zelf bestrijden. Neem dan contact op met HVC. Soms zorgt ongedierte voor overlast en vormt het een bedreiging voor de volksgezondheid.


Als u toch last heeft van bijvoorbeeld muizen, kakkerlakken of een wespennest dan belt u een professionele ongediertebestrijder. Laat u terugbellen door een ongediertebestrijder voor informatie en advies. Als u last heeft van bijen, kunt u het beste zoeken naar een . Als u inwoner bent van de gemeente Utrecht - De Meern en Vleuten, dan kunt u onze bestrijdingsdienst bellen voor ongediertebestrijding zoals muizenbestrijding, wespenbestrijding, mierenbestrijding of rattenbestrijding. Een wespennest verwijderen geschiedt na het bestrijden van de wespen.


De manier waarop u dit kunt doen verschilt per diersoort.

Groter ongedierte kunt u beter niet zelf bestrijden. Laat dit altijd doen door een deskundig bedrijf. Algemene informatie over het voorkomen van overlast van . Zoals muizen en wespen ? Neemt u dan contact op met een particuliere ongediertebestrijder.


Alleen voor ratten geldt dat u deze kunt doorgeven aan de gemeente. Wanneer er een dierenplaag bestaat of lijkt te ontstaan, kan de gemeente optreden door het ongedierte te (laten) bestrijden. Al uw vragen over het voorkomen en bestrijden van plaagdieren, zoals ratten, wespen, kakkerlakken of zilvervisjes kunt u stellen bij het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD). Het KAD is samenwerkingspartner van de gemeente Veldhoven en verstrekt u gratis, onafhankelijk, objectief en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.