maandag 30 november 2015

Foto kakkerlak

U kunt een kakkerlak herkennen aan zijn doorgaans ovale lichaam met daaraan zes poten. De poten van de kakkerlak zijn vrij lang en daardoor kan de kakkerlak zich snel bewegen en is hij moeilijk te vangen. Ook kunt u kakkerlakken herkennen aan de twee lange voelsprieten die aan zijn kop. Kakkerlakken verspreiden een geur die soortgenoten aantrekt als je ze dood trapt. Er is echter niets bekend over een geur die kakkerlakken verspreiden als u ze zou doodtrappen.


Veel mensen vragen zich af waar je een kakkerlak aan kunt herkennen.

Geen slechte vraag want ze lijken soms op andere insecten. Ze zijn verwant aan de sprinkhaan. De kakkerlak ziet er echter niet uit als een sprinkhaan. Ze hebben meer weg van kevers. Waar kunt u de kakkerlak aan onderscheiden?


De kruipende insecten planten zich snel voort, waardoor een paar kakkerlakken al snel een plaag kunnen worden. Dan zijn professionele bestrijders nodig die gif inzetten. Voorkomen dat kakkerlakken jouw huis binnendringen is dan ook veruit het beste . Ook in meubels kunnen kakkerlakken zich schuilhouden.

Typische plaatsen zoals hoekjes van plafonds . Jammer genoeg komen er in BelgiĆ« verschillende soorten kakkerlakken voor. Lees hieronder meer over hun levensloop of klik op de onderstaande link. Bidsprinkhanen en termieten zijn sterker verwant aan de kakkerlakken dan andere insectenorden.


Vector zwart-wit pictogrammen van verschillende insecten zoals schorpioenen, stinken bugs, bedwantsen,. Welke soorten kakkerlakken komen vaak voor in Belgiƫ en welke valt u lastig? Zo af en toe krijg ik bezorgde berichtjes toegestuurd van familie en vrienden met een vragen over ongedierte. Laatst kreeg ik een foto van mijn nichtje en de vraag of het een kakkerlak was. Ze had een beestje in huis op het plafond gespot.


Gelukkig zijn de huidige bestrijdingsmiddelen sterker dan de kakkerlak , maar of we ooit helemaal van ze af komen? Ik houd een aantal soorten kakkerlakken , maar vind persoonlijk deze de fotogeniekste soort. Het voorbije jaar hebben wij dit dier al verschillende keren aangetroffen op diverse plaatsen in onze woning. Wij maken ons nu zorgen dat het hier gaat over een kakkerlak. Toch twijfelen we omdat we hem . Het dier op de foto is geen kakkerlak maar een pissebe een diertje dat leeft van dood organisch materiaal onschadelijk is en leeft in donkere vochtige omgevingen kakkerlakken daarentegen leven op droge donkere plekken en leven van alles wat eetbaar is.


Die donkere gaten achterin de keukenkastjes, daar kijk je eigenlijk nooit naar. Wonen er geen vieze beestjes die zich binnenkort exponentieel zullen vermeerderen? De ergste nachtmerrie is een keuken waarvan het aanrecht is bedekt met een krioelende laag kakkerlakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.