donderdag 26 november 2015

Vijgenkoekjes

Eecept voor Suikervrije vijgen koekjes met amandelmeel. In Amerika hebben ze er een naam voor: Newtons. Vullend tussendoortje zonder suiker. Hak de hazelnoten in de keukenmachine grof en neem ze uit de kom. Verwijder van de vijgen de harde steeltjes.


Pureer de vijgen in de keukenmachine.

Schil het stukje gember en rasp het fijn. Ontdek en bewaar ideeën over Vijgen koekjes op Pinterest. Voeg de gember, de havermout en . Meer ideeën over Italiaanse kerstkoekjes, Italiaanse kerst en Italiaanse koekjes recepten.


Hak of maal de vijgen met 1gram poedersuiker en 1gram walnoten fijn. Rol dit mengsel met een deegroller uit tot een bij voorkeur rechthoekige plak van een halve centimeter dikte. Maal nu de walnoten die zijn overgebleven fijn.


Los de rest van de poedersuiker op in ongeveer el heet water.

Zet in een ruime kom de fijngemalen amandelen. Vervolgens voeg enkele druppels kleurstof toe. Kneed het deeg door elkaar heen, het moet zeer soepel zijn. Zet de kristalsuiker, eigeel, vanillesuiker en de gist in een ruime kom. Marokkaanse vijgenkoekjes.


Soms heb je van die dagen dat het allemaal eventjes tegen zit. Voor deze dagen is er Comfort foo eten om jezelf te verwennen en waar je het geluksgevoel van krijgt. Als deze koekjes in de oven staan begint het geluksgevoel al, een heerlijke geur verspreidt zich in je keuken! SUIKERVRIJE VIJGEN KOEKJES MET AMANDELMEEL. Mijn moeder heeft dit met gevulde koeken.


Speciaal voor haar dit recept, want hoewel ze er niet op lijken, smaken . Een koekje, broo pasta. In een kwartiertje maak je deze koekjes met vijg en amandelpasta. Je kunt ook havermout gebruiken in plaats van havervlokken. Zet de oven niet te hoog, dan kunnen ze verbranden.


Houd je niet van amandelpasta? Gebruik dan pindakaas of een andere notenpasta. Voorverwarm de oven op 1graden.

Heerlijk, die zachte, gedroogde vijgen die zo kleverig aanvoelen dat je ze meteen wilt opeten. Ik heb ze altijd in mijn voorraadkast, omdat ze zo lekker zijn. Weet je nog die supercalifragilisticexpialidocious lekkere ontbijtkoekjes? Bij deze koekjes gaan we uit van twee krokante . Dit recept is van mevrouw G. VIJGEN De vijg is de vrucht van de vijgenboom (Ficus carica). De vrucht is van oorsprong vrij droog en zoet van smaak, maar wordt in Nederland en België voornamelijk gekonfijt gegeten.


Verse vijgen zijn tegenwoordig ook in de beter gesorteerde groentewinkel,supermarkt en op markten verkrijgbaar. Snijd de harde steeltjes van de vijgen en hak of maal ze met 1gram poedersuiker en 1gram walnoten fijn. Ik postte eerder al eens een vegan recept voor Vegan chocolate peanutbutter and jelly cupcakes.


Vegan bakken interesseert me echt wel, en ik heb toen gezegd dat dit zeker niet mijn laatste veganistisch experiment was, zie hieronder het bewijs: Deze havermoutkoekjes zijn eigenlijk heel eenvoudig te . TARWEbloem, TARWEbloem, HAVERvlokken, suiker, palmolie, gedroogde vijgen () (vijgen, rijstmeel), TARWE dextrine, gemoute ROGGEvlokken, emulgator (zonnebloemlecithine), zout, bakpoeder ( ammoniumcarbonaten, natriumcarbonaten), natuurlijk aroma. Kan sporen bevatten van NOTEN . Deze zoete vijgenkoekjes met gekarameliseerde walnoten is een heerlijk toetje met wat yoghurt ernaast of een heerlijk koekje voorbij de thee. De vijg geeft dit koekje een midden oosters tintje, waardoor het net even anders is dan anders wat zo goed past bij foodfoozle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.