woensdag 25 november 2015

Goudiep snoeien

Ulmus hollandica Wredei. Op oudere leeftijd wordt de kroon iets breder, maar de boom is goed te snoeien. Als je de goudiep regelmatig in de winter terugsnoeit blijft het. Deze gele iep is een kleine zuilvormige boom met opvallende geel-groene ovale bladeren.


De iep is goed te herkennen aan.

Hoe en wanneer kan ik het beste de goudiep snoeien. Zijn vruchten zijn gevleugelde nootjes en zijn blad heeft een hoge sierwaarde. Bij Jacobs Budgetplant bieden wij u slechts de allermooiste versie van deze plant aan. Dit doen wij tegen slechts de scherpste prijzen. Algemeen Iepen worden misschien wel best zo min mogelijk gesnoeid want door het snoeien kan de iepenziekte zich makkelijker verspreiden.


Vergewis je er eventueel voor de snoei of het om een iepenresistent ras gaat. Het blad van de goudiep is goudgeel van kleur. De vorm van het blad is eivormig en ruw.

De goudiep is een smalle zuilvormige boom. Naar mate hij ouder wordt kunnen de takken zwaarder worden en wat naar buiten gaan hangen. Dit is te voorkomen door bij te houden met snoeien waardoor er ieder jaar weer jong en ligt . Vandaag onze goudiep laten snoeien door Jan. In maart en april verschijnen onopvallende roodbruine bloempjes gegroepeerd in kleine trossen, later gevolgd door gevleugelde zaadnootjes.


Deze goudiep behoeft weinig snoei , is goed winterhard en ongedierte . Erg makkelijk in onderhoud. De kroon van de goudiep is zuilvormig en vaak van onderaf beveerd. Omtrek van de sta3mtr ? Materiaal verzorgd door: De vakman. Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . Deze boomsoort hebben wij in zuilvorm staan.


Wij snoeien hem elk voorjaar in vormsnoei, maar hij begint nu al redelijk weer uit te lopen. Na de bladval is het de ideale tijd om bomen te snoeien. De takstructuur is bij een kale boom goed zichtbaar, waardoor je beter ziet welke takken m. Wanneer mag of moet ik snoeien ”, is een van de meest gestelde vragen.


De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.

De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo . De takken gaan recht omhoog en zijn van onderaf vertakt en is daarom zeer geschikt voor kleine tuinen of als rij langs een oprijlaan. De Bomenspecialist levert de goudiep in diverse afmetingen.


Het snoeien van de iep kan in Juni en tussen November en . Door de boom te snoeien en de takken te verjongen blijft de boom zuilvormig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.