dinsdag 24 november 2015

Slakken bestrijden moestuin

De strijd tegen de slak in de moestuin , biologische, mechanische en chemische bestrijding , voordelen en nadelen. Slakken zijn nuttige dieren. Ze ruimen plantenresten en andere rommel in de tuin op en vormen voedsel voor vogels en egels.


Zeker als ze een plaag vormen en je ontkiemende plantjes in je moestuin opvreten. Met name naaktslakken zijn berucht, maar ook . Als u dit vaak ongeliefde diertje wat beter leert kennen en het een eigen plekje geeft in het ecosysteem van uw tuin, kunt u de schade beperken .

Maar het zijn ook nuttige dieren! Hoe hou ik ze tegen en hoe kom ik ervan af? Laat kippen en (loop)eenden in de moestuin werken, tijdelijk (de hele winter) of plaatselijk (in een verplaatsbare ren of chicken tractor). Trek slakkeneters aan: lijsters, . Allemaal goed en wel voor hen, maar zowel in je moestuin als bij je sierplanten kunnen deze slakken een hele ravage aanrichten.


Wil jij deze beestjes daarom op een diervriendelijke manier bestrijden ? Of zoek je een aantal middelen waardoor de slakken niet zo makkelijk bij je planten geraken? Lees dan snel verder en .

En ook wel eens een slakkenplaag geha pissebedden in de kas die de meloenen opvraten. Er zijn periodes dat je meer slakken in de tuin zult tegenkomen. Vooral in het voorjaar en najaar gedijt de slak goed.


In je moestuin kan je behoorlijk wat slakken krijgen. Hoe kan je slakken bestrijden ? Tussen mij en de slakken. Ook de doperwtenplantjes horen bij het feestmaal en moet ik dus niet te klein in de tuin zetten. De tuinbonen hebben wel gewonnen, al zitten er veel gaten in bladeren.


Je hebt twee soorten slakken in de tuin: slakken met een huisje en naakte slakken. De naaktslakken richten de grootste schade aan. Let op: als je ze wilt bestrijden , doe dat op een ecologisch verantwoorde manier. Tal van andere dieren leven namelijk van het eten van . In de categorie van de weekdieren zitten tslakken.


Net zoals mossels, oesters, inktvissen, enz. Er zijn speciale producten op de markt die de naaktslakken plaag tegengaan. Er zijn ook bepaalde plantensoorten die een sterke geur afgeven en daardoor een natuurlijke en duurzame verdrijvende werking hebben op slakken. Enkele van deze soorten zijn Oostindische kers, Salie, Tijm en Tomaat.


In de moestuin zijn slakken dol op sla, alleen rucola heeft geen last van slakken.

Een blad omgekeerd op een strategische plek vinden ze onweerstaanbaar. We hebben nog veel meer handige tips: lees hier van onze tips over slakken bestrijden en ook over slakken bestrijden met natuurlijke vijanden: aaltjes. En wist je trouwens dat bananenschillen ook . Natuurlijke bestrijding van slakken. Voor de meeste mensen die groente als sla of kool verbouwen zijn slakken de veelvraten die de bladeren van je planten zover op kunnen vreten, dat de plant sterft of je oogst compleet weg is. Ook voor onze tuinierders zijn slakken geen welkome gast, die ze niet gemakkelijk kunnen.


Doeltreffend slakken bestrijden. Er bestaan heel wat efficiënte middelen om slakken te doden, ook ecologische. Korrels: slakkenkorrels lokken slakken. Strooi ze uit bij vochtig weer.


De slakken eten ervan en sterven kort daarna. Ecologische korrels zoals AVEVE Bio Anti- Slak zijn veilig voor kinderen en huisdieren. De slaplanten zijn in één nacht totaal opgepeuzel de aardbeien kaal gevreten en van de bloemen zijn alleen de stengels overgebleven. Dan waren er slakken aan het werk! Huisjesslakken worden vaak als schadelijk ervaren.


In de praktijk zijn het met name de naaktslakken die de schade veroorzaken. De schade veroorzaakt door slakken herken je vaak aan gaten in de bladeren (zoals bij hosta's) en . Naaktslakken zijn de voornaamste veroorzakers van vraatschade in de sier- en moestuin. Het al vast wel ergens al staan maar ik kom er niet zo snel uit.


Ik heb in mijn tuin heel veel last van slakken , zowel de naakt als de huisslakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.