dinsdag 27 juni 2017

Afbeelding houtworm

Houtworm herkennen: hoe doet u dat? Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden? Dit zijn dus de drie belangrijkste soorten Houtkever die u kunt tegenkomen.


Het zijn namelijk de gaatjes in het hout die u meestal aan het denken zetten. Het diertje wordt daarom ook beschouwd als een van de insecten die het meeste schade aankunnen richten. Het is echter niet de Boktor zelf die de schade aanricht, maar de larven van de Boktor.

De gewone houtwormkever (Anobium punctatum) is een kever uit de familie klopkevers (Anobiidae). Andere namen zijn doodskloppertje, kleine houtwormkever of meubelkever. Het kevertje wordt slechts tot millimeter lang, maar is één van de beruchtste en schadelijkste soorten uit de familie . Het is belangrijk om deze insecten en hun gebroed.


Alle informatie en afbeeldingen van houtworm , boktor en andere houtaantastende insecten. Tevens tips voor bestrijding en herstel. Ik lees dat houtwormen kleine gaatjes maken, boktorren grotere gaten. De gaatjes van de eerste aantasting zijn vrij klein (2mm), zeker geen mm zoals die van de boktor zouden zijn.


Elders lees ik dan weer dat je een houtworm niet kan horen, maar een boktor wel?

De ene site zegt, gewoon laten doen, . Voor het bestijden van de grote houtworm , moet je het middel plaatselijk onder druk injecteren. Ik doe dat voor kleine oppervlakten met een grote injectiespuit. Het middel is giftig en je moet voorzorgmaatregelen treffen. Hallo, ik heb een stapel balken met houtworm.


Ik zou deze langzaam willen opwarmen in een geisoleerde ruimte door middel van warme lucht in een gesloten circuit. De kerntemperatuur zou minstens 57°C moeten zijn gedurende minuten. De mannetjeskevers ( afbeelding 1) paren met de wijfjeskevers ( afbeelding 2) en zij leggen ca. De larven ( afbeelding 3) maken ovale boorgangen in het hout die geheel met boormeel gevuld worden. Beide lijken in de verste verte niet op elkaar (vergelijk de afbeeldingen hiernaast).


Vrouwelijke kevers zetten hun minuscule eitjes af in scheurtjes en. Deze moeten we bestrijden. Houtaantastende insecten zijn erin geslaagd een verbluffende variëteit aan levensvormen te ontwikkelen en ze kunnen zelfs comfortabel leven in volledig droog hout. Lees hier hoe houtaantastende insecten leven - of kijk welke schade houtaantastende insecten kunnen aanrichten en wat u kunt doen om houtworm te . De HG X tegen houtworm 500ml verdelgt houtworm en andere houtaantastende insecten zoals bijvoorbeeld huisboktor en spinthoutkever. Daarnaast voorkomt het tevens gedurende een lange periode heraantasting door deze insecten.


Verwijder vooraf stof, vuil en boormeel. Gewone houtworm , meubelkever,. Inventarisaties in de USA en.

De Heer PALLAs, die in zyne aanhaalingen wel naauwkeuriger mogt geweest zyn, merkt aan, dat de afbeelding van SEBA ruuw is, doch geeft ons geen betere: want hy vergelykt het slegts by die van een Dier .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.