donderdag 29 juni 2017

Levenscyclus houtworm

De levenscyclus van de houtworm. Volwassen houtwormen voeden zich niet. Ze houden zich enkel bezig met de voortplanting.


De vrouwtjes leggen hun eitjes in spleten in het hout, of in de gaatjes die vorige houtwormen gecreëerd hebben. De houtkever vliegt uit tussen mei en augustus en legt meestal zijn eitjes in .

Bekijk hoe houtworm in hout terecht komt en hoe de larve zich in het hout ontwikkelt. De volwassen kevers zelf eten geen hout, maar wel hun larven. In het allereerste stadium zijn er de eitjes. Wanneer de larven uitkomen, eten zij . Levenscyclus van de houtworm.


Over het algemeen komen in het begin van de lente de volwassen kevers uit het hout tevoorschijn. De houtwormkevers boren zich een weg naar buiten door middel van een klein ovaal gaatje.

Direct nadat ze uit het hout zijn gekropen gaan ze opzoek naar een partner . Alle informatie en afbeeldingen van houtworm , boktor en andere houtaantastende insecten. Tevens tips voor bestrijding en herstel. Lees hier alles over de verschillende soorten houtworhun uitzicht, hun levenscyclus en hun gewoonten. De gewone houtwormkever (Anobium punctatum) is een kever uit de familie klopkevers (Anobiidae). Andere namen zijn doodskloppertje, kleine houtwormkever of meubelkever.


Het kevertje wordt slechts tot millimeter lang, maar is één van de beruchtste en schadelijkste soorten uit de familie . Hoe lang een houtworm precies actief is in het hout is niet geheel duidelijk. Verschillende bronnen praten over drie tot twaalf jaar voor de volgende stap in de levenscyclus aanbreekt. Na zijn stadium als larve verpopt de houtworm zich en na een tijdje komt hij tevoorschijn als houtwormkever. De plaag zal snel onder controle worden gebracht, maar omdat de kevers een lange levenscyclus hebben kan het meer dan een jaar duren voor een houtwormplaag volledig is verdwenen. Aantasting door houtworm kan kostbare antieke meubelen en andere voorwerpen op den duur volledig vernielen.


Zij doen dit bij voorkeur in scheuren, barsten,en kleine holten van . De duur van de levenscyclus is afhankelijk van het soort insect en varieert van tot jaar. Het zijn de larven van de insecten die de meeste schade aan het hout veroorzaken. Kenmerkend voor houtaantasting door bv.

De meest voorkomende houtaantastende insecten zijn de houtworm , bonte knaagkever, boktor en spinthoutkever. De benaming van deze ongenode gast zorgt wel eens voor verwarring omdat er verschillende syno- niemen bestaan voor de houtwormkever. De bena- mingen uit de buurlanden geven zelfs in vertaling telkens een andere naam.


Heb je last van houtwormen in huis? De larven die hier uitkomen, boren zich in het hout en voeden zich hiermee. De houtwormlarven leven tot wel tien jaar lang in het hout terwijl ze letterlijk een spoor van vernieling. Ook werken wij samen met ongediertebestrijders door heel Nederland.


Bel gratis voor advies of vraag direct een offerte aan voor . Houtwormen en Boktorren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.