vrijdag 30 juni 2017

Baobab vrucht

Van de vruchten wordt gezegd dat ze op hangende, dode ratten lijken. De vruchtholte bevat een taaie, . Daardoor lijkt het alsof de wortels in de lucht steken (en de kruin in de grond staat). De bomen kunnen erg oud worden. Afrikaanse olifanten eten de zachte bast van de Afrikaanse baobab.


Onder meer bavianen en andere apen eten de vruchten.

Steeds vaker verschijnen er bijzondere vruchten op ons bor boordevol gezonde voedingsstoffen: superfruit. Na gojibessen en mangosteen is baobab het nieuwe superfruit. Afrikanen eten het namelijk al eeuwenlang. Wat is het, waar komt het. De naam komt ons waarschijnlijk allemaal bekend voor, maar toch weten we meestal niet goed wat deze vrucht allemaal kan doen voor ons lichaam.


Door zijn uitzonderlijke uiterlijk trekt de baobab boom al genoeg aandacht, maar mede door zijn helende krachten heeft de boom een heilige status verkregen. Nick Trachet ontdekt de dikstammige Apenbroodboom, de baobab , en zijn vrucht. Eigenlijk is het zonde om elke dag synthetische multivitaminepreparaten te slikken, want ze zijn meestal veel minder effectief dan alternatieven die rechtstreeks uit de natuur komen.


Neem nou bijvoorbeeld baobab poeder, dat gemaakt wordt van de vruchten van de baobab boom, zeer rijk is aan vitamines,.

Iedereen gaat bewust of onbewust om met zijn eigen levensstijl. We proberen dan ook zo gezond mogelijk te eten. Daarbij consumeren wij graag fruit. Vruchten bevatten namelijk veel gezonde voedingsstoffen.


Omdat de vruchten , vruchtenpulp, bladeren, zaden, schors en olie van de baobab niet of nauwelijks naar Europa worden verscheept, moeten we het in Nederland echter met ' baobab -extract' zien te stellen. Apen zijn dol op deze vruchten en daarom wordt de boom ook wel eens apenbroodboom genoemd. Het pulp van de vruchten bevatten ontzettend veel vezels. Deze worden gebruikt om brood en pap te maken. Baobab komt van de baobab boom.


De zurige vruchten worden door veel dieren en ook door de . God verloor zijn gedul trok de bomen uit de grond en gooide ze over zijn schouder weg. De baobab klaagde opnieuw dat het te warm was. Het vleezige gedeelte, hetwelk de pit bevat, heeft eenen aangenamen, verkoelenden, rinschen smaak, en wordt door de inboorlingen als eene lekkernij gegeten, de rijken vermengen hetzelve met suiker om . Kenners roemen smaak en voedingswaarde van de vrucht.


Toen God het eindresultaat zag van de baobab , werd hij zo woedend dat hij het ding uit de grond trok en met zijn wortels omhoog terugplantte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.