donderdag 29 juni 2017

Bananenplant stekken

Uitlopers: Sommige bananensoorten vormen uitlopers: vanaf de moederplant groeien wortelstokken waar zich nieuwe planten op vormen. Je kan de uitlopers natuurlijk laten staan zodat je een mooie bos bananenplanten krijgt. Exotentuinen zijn de laatste jaren zeer populair. Een bananenplant mag hierin zeker niet ontbreken.


Bananenplanten groeien snel en vormen een ideale blikvanger voor de tuin.

Beschrijving, uitlopers, stekken , forceren en alternatieve werkwijzen. De tropen haal in je huis met je eigen bananenboom. Deze komen van oorsprong uit Zuid-Oost-Aziƫ en Australiƫ. Echter tegenwoordig wordt deze plant vanwege zijn vruchten in vele tropische landen gekweekt.


De Musa is een plant uit de familie Musaceae. De pups zijn te categoriseren in zwaardpups en waterpups. Het onderscheid ligt aan de vorm van de plant.

Zwaardpups groeien sneller de hoogte in dan waterpups en hebben . Ik heb deze vraag eerst op het Fok-forum gesteld en werd doorverwezen naar deze site. Een aantal jaren geleden, hebben we een bananenplant gekocht. Vanaf het begin zat er een . Een paar maanden geleden maakte die bijna elke week wel een nieuw blad aan, maar sinds een tijdje doet die dat niet meer en ziet die er een beetje sneu uit. En toen gebeurde er wel wat heel . My bananaplants, two of them with pups.


First part of video is when i got them and second part is about or 4. Dat is graven en heel voorzichtig de stek los snijden, het is echt een lastig klusje vooral als je de stek al vrij groot hebt laten worden want dan zitten veel van de wortels van de stek door de wortels van de moederplant. Het makkelijkste gaat het als de stek een eerste echt blad heeft, dan graven naar het . Maar ook varens, hangplanten, vetplanten, cactussen, Zamioculas en ja hoor, blijkbaar kun je ook gewoon Ficus, Draceana, Polyscias, Codiaeum en zelfs . Nu staat hij in een pot van ongeveer 30cm doorsnede, maar heel groot zal deze dwerg banaan gelukkig toch nooit worden. En zeker niet gezien ik hem als kamerplant heb.


Hier heb ik gevonden hoe ik een banaan moest stekken. De bananenplant wordt vaak bananenboom genoem omdat hij een schijnstam heeft. Vanuit het middelpunt wordt.

Uit de wortelstokken groeien nieuwe uitlopers, die je kunt stekken. Het duurt vaak wel meer dan jaar voor de eerste bloemen aan de plant komen, en deze zijn nodig voor de vruchten. De grote bladeren van de plant zijn dun en scheuren snel. Onder de grond zit een wortelstok die niet dood gaat. Als de moederplant afsterft, zijn er alweer nieuwe babyplantjes gegroeid.


Deze babyplantjes kan je stekken zodat deze een nieuwe bananenplant wordt . Vind bananenplant op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel. Waar let u op bij inkoop van bananenplant ? Bij de inkoop van bananenplanten kijkt u naar de potmaat, de lengte van de plant en het aantal stekken per pot. Omdat de planten nogal fragiele bladeren hebben, moeten ze zijn ingehoes om bladbeschadiging en kouschade te voorkomen.


De plant dient vrij van ziekten en . De vermeerdering van bananen vind van nature plaats door middel van grondscheuten die zodra de plant een zekere grote heeft bereikt vanzelf uit de grond ontspruiten na de dracht van de moederplant sterft deze af en zullen die grondscheuten uitgroeien tot een volwassen plant. Hoe en wanneer kan je best uitlopers van een bananenplant stekken ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.