maandag 26 juni 2017

Over de streep vragen die gesteld worden

Elke vraag begint met: GA OVER DE STREEP ALS … Tussen () staan soms vervolgvragen dus eerst de stelling en als ieder zijn plekje heeft zou je evt. Luchge, opstart vragen. Schatgraven ………………………………………………………………… Over de streep.


Met deze werkvorm kunnen we jongeren helpen beter zicht te krijgen op wie de ander is. Bepaalde vragen die anders niet gesteld worden , komen naar boven en deelnemers zien dat zij in veel gevallen niet de enige zijn die met bepaalde .

Op leeftij op aantal keren aan het woor op macht, op wie het sociaalst is, enz. De volgende vragen worden gesteld. Als een deelnemer de vraag met je kan beantwoorden loopt hij naar de overkant van de rest van de groep, over een streep. Als Scouting je aller leukste hobby is.


Na elke vraag worden alle jongeren weer terug gevraagd in het beginveld. Als een vraag niet lekker loopt of juist te langdradig wor aarzel dan niet om naar de volgende vraag door te gaan. Centraal staat de vraag: wat weten we nu echt van elkaar?

De tranen vloeien vaak rijkelijk. Jongeren krijgen in deze les beter zicht op wie de ander is. Deze ervaring creëert saamhorighei maar ook . Hij presenteert het programma Over de streep , gebaseerd op het Amerikaanse concept Challenge Day, waarbij op middelbare scholen communicatie tussen leerlingen op gang wordt gebracht aan de hand van een aantal stellingen. Dit heet over de streep maar het gaat wel wat anders dan de normale over de streep aangezien de mensen elkaar niet kennen.


Ik weet niet of het zo goed staat, het mag worden verplaatst. Wij spelen altijd een spel a al stoelendans waarbij vragen worden gesteld als: wie woont er in Rotterdam? Dit programma gaat over Challenge Day.


Dit is een bijzondere methode ( oorspronkelijk afkomstig uit de VS), die onder meer wordt gebruikt om pesten op scholen tegen te gaan en wederzijds respect te stimu. Vraag de deelnemers die aan de nog te noemen criteria voldoen naar voren te stappen tot ze over de 2e lijn zijn en zich dan om te draaien. Wie is de jongste thuis? Wij merken dat leerlingen er ook enthousiast over zijn en er zelfs naar vragen op school.


Ik meen me te herinneren dat er een verzamel-topic is met tips over de vragen die je kan stellen als je gaat kennismaken op een basisschool, maar ik kan. Een paar weken geleden kwam een vriendin op woensdagavond op bezoek. Samen even relaxt kletsen en mind full kleuren.


Origineel is Over de streep een programma van de KRO, maar wij gaan nu ook mee aan de slag in de les.

Vaak pesten leerlingen die zelf een onprettige situatie thuis hebben of worden kinderen gepest die al hele grote bagage hebben. Begin met lichtere vragen en daarna zwaardere vragen. Zíj hadden het alle vier over vooroordelen, discriminatie, pesten en respect.


De vraag die nu kan worden gesteld is waarom de methode geen vragen stelt om achter (de) daders te komen. Het was gebaseerd op de. Om te bepalen of een geformuleerd doel door een team acceptabel wordt gevonden, kunnen de volgende vragen gesteld worden : -Staat het hele team achter het gestelde doel? Hoe kan ervoor gezorgd worden dat de teamleden voor wie dit doel nog niet acceptabel is, alsnog over de streep getrokken worden ? De workshop “ Over de streep en verder” gaat een klein stapje verder.


In het origineel worden vragen gesteld die gebaseerd zijn op het verleden, ervaringen die mensen meegemaakt hebben. Bij deze workshop komt er nog een . Voorbeelden van vragen die gesteld werden zijn: “Heb jij blauwe ogen? Is jouw hart ooit gebroken? De vragen begonnen algemeen en werden langzamerhand persoonlijker. Zijn jouw ouders getrouwd?


In de meeste gevallen werd er ook gevraagd waarom hij of zij over de streep is gelopen. Zo kunnen vragen gesteld worden bij de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.