maandag 26 juni 2017

Werkzame stof roundup

Uit een studie van de universiteit van Caen blijkt dat blootstelling aan glyfosaat in de herbicide Roundup tot schade aan cellen kan leiden. De Franse onderzoekers hebben met reageerbuisproeven onderzocht wat de werking is van de stof polyethoxide tallowamine, ingrediënt van Roundup , op celculturen. En leg eens uit hoe het werkt , dat glyfosaat, wat de werkelijke gevaren zijn, want die zijn er best wel.


Glyfosaat is de actieve stof in de Roundup herbiciden dat wordt gebruikt in de landbouw, tuinen en openbare plaatsen om de groei van onkruid tegen te gaan. Bij het gebruik van glyfosaat kan een deel in de bodem terechtkomen, waardoor bodembewoners in contact komen.

Toevoeging van ammoniumsulfaat is hierdoor niet nodig. Het is ongezond en gevaarlijk. In de media verschijnen regelmatig berichten over Monsanto, de werkzame stof glyfosaat en het gewasbeschermingsmiddel Roundup. Het “International Agency for Research on Cancer” (IARC) rapporteerde in maart.


Vervolgens rapporteerde. Primaire verpakking ROUNDUP EVOLUTION 20L. Bruto gewicht, 2kg. Gewicht lege verpakking, 1.

Hoofd)materiaal, PE (polyetheen). UN nummer op verpakking? TOEPASSINGEN EN ALTERNATIEVEN.


De niet- werkzame bestanddelen worden geheim gehouden, maar in het voorgaande is beschreven dat. Roundup ook polyethyleenamine (POEA) en de verontreinigingen 4- dioxaan en N-. Verschillende media hebben alarmistische berichtgeving verspreidt over glyfosaat, de werkzame stof in de onkruidverdelger Roundup.


Het actualiteitenprogramma EenVandaag spande de kroon, door Roundup een kankerverwekkend middel te noemen. Het kopte zonder terughoudendheid: . Bovendien is een metaboliet van glyfosaat – de werkzame stof van Roundup - waarschijnlijk nog toxischer. De onderzoekers hebben ook vastgesteld dat, afhankelijk van de vermenging van de producten, het toxisch effect nog kan worden versterkt.


Eerder brachten Amerikaanse onderzoekers glyfosaat in . Toch gebruiken veel gemeenten in Nederland chemische bestrijdingsmiddelen, meestal Roundup , om onkruid te verdelgen. Het middel werd in de zeventiger jaren door het Amerikaanse . Of glyfosaat — het werkzame bestanddeel van RoundUp — nu wel of geen kanker veroorzaakt, blijft intussen een omstreden kwestie. Nieuw onderzoek van persbureau Reuters suggereerde dat het IARC in haar laatste glyfosaat- rapport alle aanwijzingen dat de stof géén kanker veroorzaakt, veranderd . Roundup ) Met liter Glysofaat maak je 3liter onkruidverdelger. Dit middel is tegen onkruid op tijdelijk onbeteeld lan voor de opkomst of het planten van gewassen, voor de inzaai van gazons, op permanent onbeteelde .

De ouderwetse roundup niet in de winkel verkrijgbaar. Chemische onkruidbestrijding met de werkzame stof glyfosaat (zoals Roundup ) is binnenkort verboden. Zorg dat u klaar bent voor deze verandering. Inzicht verkrijgen in alternatieve bestrijdingsmethoden is van belang, maar staar u daar.


Glyfosaat is de duivel onder de stoffen. Universeel slecht en de vernietiger van al het leven. Glyfosaat werkt niet tegen houtige planten, zoals struiken en bomen. Roundup is overigens een merknaam, de werkzame stof is glyfosaat.


En glyfosaat werkt ook niet tegen ons. Je kunt er bij wijze van spreken een . Deze gewassen waren door genetische modificatie resistent gemaakt voor glyfosaat, de werkzame stof in onder andere Roundup. Die stof is normaal gesproken dodelijk voor de meeste planten. De technologie was niet gratis.


Voor elke zak zaaizaad moest een extra . Het onkruidbestrijdinigsmiddel Roundup ( werkzame stof : glyfosaat) is wereldwijd het meest gebruikte middel tegen onkruid. Ook in Nederland is glyfosaat het meest gebruikte onkruidbestrijdingsmiddel, zowel in land- en tuinbouw, door overheden als door particulieren. In Europa wordt glyfosaat veel gebruikt door . Gillams zet haar expertise over Roundup nu in als onderzoeksdirecteur van een kleine Amerikaanse organisatie, US Right to Know, een ngo die informatie verzamelt over de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.