woensdag 28 juni 2017

Groentetuin voor beginners

Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij. Start met makkelijke groenten in je moestuin.


De volledige handleiding: een moestuin voor beginners.

Volg ons duidelijk stappenplan voor een gegarandeerd moestuin succes! Begin er vandaag nog mee! Tuintips voor dummies: hoe leg je een moestuin aan?


Wie hip en trendy wil zijn, doet er goed aan om een eigen groentetuin aan te leggen. Jonge gezinnen ontdekken het plezier van urenlang schoffelen in hun moestuin of serre. Ze pakken maar al te graag uit met hun zelf gekweekte sla , .

De grootste oorzaak van mensen die starten met moestuinieren en dit slechts gedurende enkele weken of maanden volhouden, is de ongelukkige keuze van soorten groenten. Dit resulteert in een moestuin die te veel onderhoud. Zo is er informatie te vinden over verschillende groenten, over de mogelijkheden voor een moestuin op een kleine ruimte, bijvoorbeeld een terras of balkon. Maar ook tips en ideeën wat te . Droom jij ervan om je eigen groenten en kruiden te oogsten en heb je ruimte voor een moestuin ? Leg dan in stappen je eigen moestuin aan! Moeilijk, een moestuin ? In minuutjes per dag altijd een goede oogst!


Ervaren moestuiniers slagen er wel in om die problemen voor te zijn, maar voor een beginner met weinig tijd is het lastig. Vandaar dat een beginner eigenlijk beter af is met een balkon- of terrastuintje, alvorens de stap te wagen naar een perceel van de locale volkstuinvereniging. De moestuin voor beginners , eenvoudige moestuin De basisprincipes van een moestuin.


Welke locatie is het meest geschikt, in huis, buiten huis? Er zijn meerdere mogelijkheden in materiaalkeuze zodat het aanleggen van een moestuin(tje) . Ze schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond: moestuintjes! Niets leuker dan je groenten en fruit verbouwen op jouw eigen stukje grond.

Zou je ook wel een moestuin willen, maar heb je geen idee hoe dat moet? Dat ecologisch tuinieren niet moeilijk is, bewijst Ecologisch tuinieren voor beginners. In dit Velt-boekje maak je snel kennis met de basis van het ecologisch tuinieren. Hoe verzorg je de bodem? Waarom kies je voor vruchtwisseling?


En hoe bescherm je je groenten tegen plagen en belagers? Je krijgt ook een overzicht van . Met deze informatie is een moestuin aanleggen een makkie én succesvol. Zo slaagt het moestuin aanleggen altijd. Ben jij ook toe aan gezonder en verser voedsel? Deze groenten hebben – naast het water geven – weinig verzorging nodig, je oogst kan dus bijna niet mislukken!


Uitleg over het beginnen van een moestuin , of het nu een grote moestuin is om aan te leggen, of moestuin bakken op je balkon. Stijgende voedselprijzen, elke dag verse en ecologische groenten, tot rust komen in de tuin. Stuk voor stuk redenen om een moestuintje aan te leggen.


Moestuintips, recepten zaaikalenders en méér.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.