maandag 26 juni 2017

Amberboom snoeien

Snoeien is niet per se nodig. Is het toch gewenst om wat kleinere zijtakken van de amberboom te snoeien , dan kan dit goed in de zomermaanden. Haal van takken die erg dicht op elkaar groeien de slechtst geplaatste . Liquidambar - amberboosoorten cultivars en hun herfstverkleuring soorten bomen met mooie bladeren.


Vroeger gebeurde dat door deze takken zo dicht mogelijk langs de stam af te zagen.

Onderzoek heeft ons geleerd dat de takkragen echter beter gespaard kunnen blijven. Zaag bij een dikke tak eerst een. De amberboom groeit op vrijwel alle grondoorten.


Het beste resultaat krijg je op pH-neutrale grond (pH 5), maar ook op sterk basische grond (kalkrijk) groeit hij goed. Plant de boom als hij twee of drie jaar oud is. Verplanten wordt door de boom slecht verdragen.


Wortelsnoei wordt helemaal slecht verdragen. Struiken verjongen door snoeien - Duration: 1:07.

Hoe snoei ik een Liquidambar Gumball die is veredeld op een hoogstam? Het is niet perse nodig maar. Liquidambar styraciflua, in het Nederlands amberboom genoem is een prachtige boom met veel attracties gedurende het seizoen. Dood hout kan tijdens de zomer verwijderd worden. Grote snoei kan het best plaatsvinden in de winter.


Amberboom is goed te snoeien. Aandachtspuntje: Met een snoeischaar kunt u gericht snoeien zodat er geen blad - en of vruchtschade optreedt. We bevelen dit vooral aan bij de leibomen met een groot blad omdat dit daar vaak goed zichtbaar is. Denk hierbij aan de de lei- amberboom en de lei-rode esdoorn. Bij vruchtdragende leibomen . Zo kan iedereen van deze boom genieten!


Om de vorm van de kroon te behouden kunt u het beste al in juni beginnen met de lage takken weg te snoeien en in het najaar, zo rond oktober, kunt u nog een keer flink gaan snoeien. Daarom snoeien als de knoppen beginnen schuiven (eind maart, begin april). Deze dorre twijgen terugsnoeien tot op het gezonde hout. Deze boom verdraagt het snoeien goed waardoor de hoogte en breedte zelf bepaald kan worden.


Hierdoor is de lei amberboom ook geschikt voor de . Hij rea- geert goed op snoei als dit in de juiste peri- ode, mei, is uitgevoerd.

Aanpassen van de kroonvorm door snoei is heel goed moge- lijk. Ook voor het verbeteren van de luchtkwa- liteit in de stad is Liquidambar waardevol. De boom scoort namelijk vrij hoog in. Luchtverontreiniging Neen, gevoelig voor ozon pollutie Winterhardheid Ja zeer goed Frequentie van snoeien Nauwelijks of geen snoei vereist Ziektes Neen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.