vrijdag 23 juni 2017

Soorten peren

Noord-Afrika, Azië en Europa, waaronder:. Peren zijn grofweg te onderscheiden in handperen en stoofperen. Homerus beschrijft in hoofdstuk van de Odyssee de boomgaard van Alcinoüs: Er groeien bomen in, hoog en prachtig: peren , granaatappel en appelbomen die prachtig fruit . Perenrassen zijn vooral te verdelen in twee categorieën, in handperen en stoofperen.


Het waren de Romeinen die de vrucht verspreidden over Europa.

Handperen rijpen op kamertemperatuur na en worden dan steeds zachter en malser. Stoofperen kun je niet rauw eten en zijn daarom meer een soort groente. De facts over de verschillende soorten peren , bewaartips en recepten.


De meest gekende soorten in de winkel zijn: Conférence, Doyenné du Comice, Beurré Hardy en Durondeau. De schil is stevig, het . Perenbomen zijn in nederland erg populair. Zowel de handperen die direct gegeten kunnen worden als de stoofperen zijn favoriet.


Let bij het uitkiezen van een ras op ziekteresistentie en bestuiving.

Rassen zoals Conference, Doyenne du Comice en Concorde groeien rustig. Dit unieke leuke boompje geeft vijf verschillende vruchten, waardoor er gelijk een super bestuiving plaats vindt tijdens de bloei. Doordat er vijf verschillende vruchten aan groeien kunt u ook van vijf verschillende smaken genieten.


Er zijn meerdere plukmomenten waardoor u . Verder kan u ze gebruiken als versiering, u kan ze uithollen en het steeltje aan de peren laten, u kan peren ook opvullen. Maar wat maakt stoofpeertjes nu zo bijzonder, want peren hebben tegenwoordig door importen uit andere werelddelen ook bijna het hele jaar rond? De ons nu nog bekende oude stoofperenrassen, zijn vooral soorten die voor direct gebruik ongeschikt zijn en die dat meestal ook na een lange bewaring blijven.


Dit bijzondere boompje geeft verschillende peren. Allemaal lekkere soorten die u zo kunt eten. De peren die eraan groeien zijn de: Conference, Doyenne du Comice, Bonne Louise, Buerre Hardy en de Gieser Wildeman. Voor iedereen dus wel iets naar smaak.


De boom wordt in pot geleverd en zijn ongeveer een meter . Lekker fruit uit uw eigen tuin. Divers soorten handperen en stoofperen leverbaar. Ook verschillende maten en leivormen. Voor de soorten peren op dezelfde zestig erven geldt iets dergelijks: er zijn ruim veertig rassen genoem waarvan er zes heel vaak voorkomen.


Op bijna alle erven komen Mandjeperen voor en verder zijn er vooral Bergamotten, Gieser Wildemans, Jutteperen, Suikerperen en Williams peren.

In de oude fruitras- senlijst van . Museusachtig, en worden om die reden Muscusperen genaamd. Voorts zijn de Peren gedeeltelijk w1NT ERP ER EN, die ten minsten tot November, en anderen den geheelen winter door en langer duren kunnen. Tot het inmaken van peren is de gewone kogelpeer het beste geschikt. Je kunt handperen zo eten, maar je kunt ze ook. Zij wordt in het midden van September rijp.


Men plukt ze bij schoon helder weder. Hierop schudt men de peren in eene luchtige man en wacht tot zij geel beginnen te worden. Hier vind u een grote variatie aan soorten perenbomen.


Van bekende oude perenrassen als Beurre Hardy, Conference en Gieser Wildeman tot relatief nieuwe perenrassen als de Verdi. In het voorjaar kunt u genieten van de prachtige . Voor slechte gronden zijn halfstammen en hoogstammen op zaailing aan te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.