vrijdag 26 december 2014

Echinacea zaaien

Je kunt kiezen voor zaadjes op soort of een mixje van wat ik zoal aan zaadjes geoogst heb. Ik oogst van al mijn soorten Echinaces zaadjes, van de een komen wat meer zaden vanaf dan van de ander. Deze kleine aantallen heb ik bijeen gedaan om zo een mix te maken.


Een verrassingspakketje, want wat zal er t. Kleur: kleur en vorm variëren Bloei: 7- . Vermeerderen kan door zaaien in het voorjaar, door scheuren in de herfst of door wortelstek in de winter.

Sommige bronnen raden aan om de plant in het voorjaar flink terug te snoeien. Vermits de bovengrondse delen van de zonnehoed bijna altijd in de winter afsterven, heeft die raadgeving slechts zin na een uitermate . Direct in de volle grond op de plaats waar ze moeten. Je kunt de zaden het beste binnen in een bakje zaaien en in een warm vertrek laten kiemen en daarna verspenen.


Als de temperatuur het toelaat kun je de . Kijk hier hoe je de gratis Echinaceazaadjes het beste kan zaaien. Echinacea purpurea zaaien - bloemzaden, groentezaden, plantjes. Vraag uw gratis cataloog! In de vollegrond zaaien kan ook, dan gewoon de winter erover laten komen, kieming vindt in .

Bij het kweken van echinacea planten uit zaad dienen we met het volgende rekening te houden: -zaaigrond -zaaibak - het zaaien -omgevingsfactoren: water, licht en lucht -het afharden van de plantjes. Of wat had je anders verwacht, van een bloem met als naam zonnehoed? Makkelijke plant, die zonnehoed. Of je zaait in het voorjaar, . Je kunt de zaadjes het beste zaaien in een zaaibakje dat je eerst tot weken warm houdt (- °C).


Het is een plant die perfect op haar plaats is in een siertuin. Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Ik heb echinacea al eerder binnen geprobeerd voor te zaaien maar dat werkte totaal niet.


Buiten ging het prima, maar moest ik jaar wachten voor het eerste bloemetje. Deze Zonnehoed is een zeer mooie en sterke. Een aandacht trekkende plant in de middelhoge border.


De Rode zonnehoed kan in de volle grond gezaaid worden op het einde van de lente, de bloei is in het jaar erop. Tussen de vliesjes zie je dan stevige, grijze of bruine puntjes zitten, die wat doen denken aan een afgebroken potloodpuntje. Geschikt voor de border.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.