vrijdag 26 december 2014

Wat eten vliegen

De bekendste vlieg is de huisvlieg Musca domestica, maar daarnaast heb je ook heel wat andere vliegen , denk maar . De huisvlieg of kamervlieg (Musca domestica) is een tweevleugelig insect dat behoort tot de familie echte vliegen (Muscidae). De mannetjes blijven gemiddeld wat kleiner dan de vrouwtjes. Ongewervelde vijanden die een breed scala aan insecten eten zijn spinnen, wespen en roofvliegen. In Nederland komen vrij veel vliegen voor.


De vliegen hebben allemaal hun eigen voedselbron.

Er zijn vliegen die van plantaardig voedsel leven en van dierlijke voedselbronnen. Eén van de bekendste vliegen in ons land is de huisvlieg. Laatst in het bos zagen we een enorme zwerm vliegen op paardenstront zitten. Eten ze dat op en waarom?


Stront is toch afval van het lichaam, er zit dan toch niks voedzaams meer in? En zit er nog verschil in wat voor stront (van welk dier) ze voorkeur hebben? Vliegen kunnen alleen vloeibaar voedsel eten en de huisvlieg behoort tot de tweevleugelige insecten.


Daarom kan een vlieg goed overleven in huis, er is altijd wel wat eten te vinden.

Voor veel dieren dienen. Een beetje vlieg kan tot wel 2miljoen bacteriën met zich meedragen, zegt Kees den Otter, die als vliegenonderzoeker verbonden was aan de Universiteit Groningen. Ook ik vind het smerig als er eentje op mijn eten gaat zitten. Ik laat het stukje waarop de vlieg is geland voor de zekerheid maar liggen.


Maden (de larven van vliegen ) eten wat zij vinden dus waar de moeder vlieg hen heeft gelaten. In deze blog lees je wat je kunt doen om jezelf gezonder en fitter te voelen na elke vlucht en zo kort mogelijk last te hebben van een jetlag. Verder zou het nog wel zo kunnen zijn dat er vragen gesteld kunnen worden als je een grote hoeveelheid aan eten meeneemt (denk aan zakken vol krakende chips) of eten dat sterke geuren afgeeft (denk eens aan Durian uit Azië, wat een lucht komt daar vanaf…). De reden hiervoor, is dat er vaak nog andere . Als je op vakantie gaat en reist met het vliegtuig kan het zijn dat je diverse maaltijden krijgt aan boord.


Maar wat eet je nou aan boord van een vliegtuig, . Zorg dat ze in goede staat zijn. Sluit al de mogelijke voedsel- en broedbronnen goed af of verwijder ze. Wat niet meehelpt, is wanneer je buik gaat opspelen tijdens een vlucht. Daarotips over wat je beter niet kunt eten voor en tijdens het vliegen. Je moet er wat vlieguurtjes voor over hebben voordat je met een cocktail in je hand in een hangmat ligt in een of ander exotisch land.


Om te voorkomen dat je als een gesloopt wrak – met een opgeblazen buik - het vliegtuig uitstapt, hebben wij wat tips voor je. Op grote hoogte vliegen heeft volgens .

Heb jij ook een vliegenplaag in huis? En moet jij ook continu vliegen bestrijden om de overlast tot een minimum te beperken? Dan ben je niet de enige! Vliegen worden namelijk aangetrokken door licht, warmte en (minuscule) etensrestjes. Vliegen zijn dus dol op huizen, wat de bestrijding van vliegen lastig maakt!


Hoe zit het nou eigenlijk? Mag je telefoon aan blijven tijdens het vliegen of niet? En hoe zit het nou precies met het eten dat je aan boord krijgt voorgeschoteld? Al deze vragen en meer worden nu eindelijk eens beantwoord.


Maar het hele idee van hoog in de lucht zitten maakt me niet gelukkig. Echter gaan niet willen vliegen en het zijn van een reislustig persoon niet goed samen en dus stap ik iedere keer . Meestal wordt bedoeld: het nut voor mensen. Veel mensen beleven echter wel plezier aan het bekijken van libellen en het feit dat ze muggen eten wordt meestal ook als positief ervaren.


Juffers zijn slanke en meestal kleine libellen die rustig vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.