woensdag 24 december 2014

Ratten gevaarlijk

Noem het woord “ ratten ” en mensen hebben gelijk de rillingen over hun rug lopen. Nu zijn de leefomstandigheden tegenwoordig in Nederland een stuk beter en . Hoe gevaarlijk zijn ratten ? De GPM methode rekent met ze af. De bruine rat is vooral gevaarlijk voor onze gezondheid.

Gemiddeld draagt een rat ziektes bij zich. Deze ziektes kunnen verspreid worden door uitwerpselen in je woning te leggen. Niet alleen de uitwerpselen verspreiden ziektes, maar ook de urine van de bruine rat. Ze hebben in Amsterdam weinig natuurlijke vijanden zoals kerkuilen, bunzingen of hermelijnen, . Ziektes als de ziekte van Weil, paratyfus, TBC en Salmonella kunnen door het dier overgebracht worden.


Hebt u een rattenplaag bij u thuis of denkt u dat u een rattenprobleem hebt? Ratten zijn gevaarlijk voor uw gezondheid. Wacht dan niet en contacteer Rentokil NU voor een oplossing op maat.

De middeleeuwen zijn terug in Twente. Dit jaar zijn er al tien meldingen binnengekomen van het hantavirus in de regio. De GGD Amsterdam doet onderzoek naar zwarte en bruine ratten in de stad.


De GGD wil weten hoe groot het risico is dat de knaagdieren ziektes op de inw. Met de naam waterrat wordt vaker de woelrat bedoeld. Je vindt muizen en ratten er misschien onschuldig uitzien, maar deze kleine knaagdieren kunnen jou of je huisdier behoorlijk ziek maken.


Muizen en ratten bestrijden Verdelging van ratten en muizen. Het werkt langzaam en het veroorzaakt een soort longoedeem. De rat verdrinkt als het ware op het droge.


Het is niet werkzaam tegen zwarte ratten. Sodiumfluoracetaat (FCHZCOONa). U kunt ook een afspraak met ons maken. Rattengif strooien is verboden omdat hier ook andere dieren aan doodgaan.


Wij plaatsen professioneel materiaal zonder gif. Je leest wel eens dat wilde ratten en muizen gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen en andere huisdieren vanwege de ziekten die ze over kunnen brengen. Hoe zit dit met de muizen en ratten die als huisdier worden gehouden?

Ze brengen de ziektes vooral over door water- of voedselvoorraden te besmetten. Met regelmaat vinden boeren dode ratten in hun waterreservoirs. Het aantal mensen dat ziek is geworden door toedoen van ratten en muizen is vorig jaar verdriedubbeld. Dit is gevaarlijk voor de gezondheid van het . Het gaat om infecties die onder meer ernstig nierfalen en koorts kunnen veroorzaken.


Een rat in je huis klinkt nog enger en viezer dan een muis. Maar hoe gevaarlijk zijn ze eigenlijk? Elke jaar duikt her en der de ziekte van Weil op, en die is direct gerelateerd aan de urine van bruine ratten.


De eilanden zijn afgezet met linten en een bedrijf is ingeschakeld om de ratten te bestrijden. Ook zijn alle notenbomen en braamstruiken op de eilandjes verwijder zodat de ratten minder makkelijk aan eten kunnen komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.