donderdag 25 december 2014

Moestuin tips

Advies en tips voor het succesvol telen van groenten, fruit en kruiden in je eigen moestuintje. Mijn tips voor de moestuin overzichtelijk op een rijtje. Moestuintips , recepten zaaikalenders en méér.


Een zaaikalender en een lijst met groente voor in de schaduw. En tips over composteren en stekken.

Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij. Start met makkelijke groenten in je moestuin.


Hieronder vind je wat tips over dingen waar ik wel eens tegenaan loop in mijn tuintje. Als je net begint is het maar al te fijn als je vooraf al wat kan inlezen en je dus deze fouten niet hoeft te maken in je eerste seizoen ( wat mij dus wel is overkomen) :). De lijst vul ik iedere keer weer een beetje aan.


Alle informatie die u nodig heeft voor uw moestuin.

Alle begin is moeilijk, ook in de moestuin. Maar een gewaarschuwde tuinier is er twee waard. We geven je tien tips die je gegarandeerd meer kweekplezier en een grotere oogst bezorgen. Wil jij ook graag een moestuin beginnen, maar weet je niet hoe of waarmee je moet starten? Wij geven je alvast vijf tips die je goed op weg helpen!


Bij mij sprong de tip met “Twee kroppen sla per week” in het oog. Dat je door ter plaatse te zaaien een te grote hoeveelheid sla kunt vermijden kwam niet direct in mij op. Ter plaatse zaaien van sla is niet . Een moestuin is leuk, leerzaam en gezond.


Lees hier originele tips en ideeën voor een moestuin in uw tuin. Het Rullen Hoveniers regio Eindhoven. Meer ideeën over Het planten van een tuin, Groententuin en Binnenshuis groente tuinieren.


Je eigen groenten en kruiden kweken. Wij beginnen alvast met onze gouden tip : begin klein. Lees ook de rest van de tips en wie weet .

Bij het telen van groenten is er toch enige voorbereiding nodig om een teelt op te starten. Hoe groot moet het perceel zijn? Welke groenten groeien het best in deze periode? Dit kan vooraf bepaald worden door een planning te maken en het perceel in te . Wij willen graag dat je geniet van de natuur dichtbij huis.


Daar draagt een succesvolle moestuinoogst natuurlijk aan bij. Daarom helpen we jou bij alle moestuinfases, van zaaien tot aan oogsten. Op naar een rijke oogst!


Zaai je groente- of fruitzaadjes niet te diep. De kans is groot dat de kiemplantjes dan niet boven komen. Ben je de verpakking kwijt? Zorg er dan voor dat je de zaadjes even diep zaait als dat ze breed zijn. De afgelopen weken trakteerden de weergoden ons op een zonovergoten België.


Dat betekende vooral genieten van het buitenleven maar zorgde ook voor zeer droge grond. Daarom deze tips voor wie nu nog groentjes in de moestuin wil zaaien! Hier vind je de links naar de eerder verzonden moestuintips. Het warme weer is heerlijk als je van de zon houdt! Lekker naar het stran afkoelen in het water, barbecueën en genieten van lange zomeravonden in je tuin of op het balkon.


Veel planten in de moestuin houden ook van zon en warmte, maar de hoge temperaturen tijdens een hittegolf zijn vaak . Je vind alle informatie over moestuinen inrichten, groente kweken, en wat je nodig hebt voor je moestuin hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.