donderdag 25 december 2014

Zonnebloemen zaaien

Met zonnebloemen (Helianthus annuus) breng je de zomer in je tuin! Je kunt heel gemakkelijk zelf zonnebloemen zaaien en dat zorgt voor veel zonnig plezier. Geef de zaden in ieder geval voldoende water en let erop dat slakken de jonge plantjes niet opvreten.


Ook kunnen ze binnenshuis in potten worden gezaaid. Doe in dat geval niet meer dan twee zaden in een pot.

Verwijder na enige tijd de. De zonnebloem behoort tot de composietenfamilie (Asteraceae). Maar laten we beginnen bij het begin, het zaaien , dan komen we straks vanzelf bij de bijzondere soorten. Je zaait ze vanaf april en dekt de zaden af met ca.


Voor een sneller resultaat zaai je ze binnen en plant je de zaailingen buiten uit op een . Het makkelijkst en het beste is om zonnebloemen rechtstreeks in de volle grond te zaaien. Begin mei is hiervoor de gunstigste tijd. Er is nogal een verschil tussen het zaaien van een paar zonnebloemen en het kweken van een gigantisch grote zonnebloem.

Hier gaat het dan ook helemaal om het kweken van een zo groot (zowel de steel als de bloem) mogelijk zonnebloem ! Om een mega zonnebloem te kweken, heeft u een ras nodig . De zaden voorzichtig in de grond drukken en dun afdekken met potgrond. Heef daarna royaal water met een nevelsproeier. Het beste is om zonnebloemen in zware grond te zaaien. Het is namelijk een plant die een stevige ondergrond nodig heeft vanwege zijn enorme formaat. Helianthus annuus Evening Sun.


Zonnebloempitten zaaien. Je kunt de zaden ook prima buiten zaaien , doe dat dan in april of mei, de kiemduur is iets langer (omdat het buiten nu eenmaal kouder is dan binnen), . Met hun zonnige karakter zijn zonnebloemen een kleurrijke aanwinst voor iedere tuin. Maar hoe kun je zonnebloemen nu het beste zaaien , verzorgen en oogsten ? Met praktische tips helpen we om het beste uit deze bijzondere . Je kan de zaden in de tuin zaaien, in een bloembak of in een veld.


Wij verkopen verschillende types zonnebloemen (Helianthus annuus) en hebben zowel kleine zakjes als porties van 5gram te koop. De kweekwijze van de eenjarige zonnebloem. Je kunt de pitten buiten ter plaatse zaaien in de maanden april, mei en begin juni.


Onze kleurvariant is de avondzon “evening sun” zonnebloem.

De beschrijving voor het zaaien is hetzelfde, waardoor ik voor alle zonnebloemen (Helianthus annuus) deze . Deze zonnebloem heb ik ooit uit een zaadruiling gekregen. Het zou een lage bruine zijn en zo zie je maar dat je niet altijd voor de volle 1 kunt vertrouwen op het resultaat. Op die manier zaai ik ook altijd: rekening houdend met verrassingen. Verrassingen die niet altijd verkeerd uitpakken, zeer zeker niet, kijk maar eens .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.