zondag 28 december 2014

Kunstgras waterveld

De grootste voordelen aan een waterveld zijn de snelheid en het consistente rollen van de bal. Daarnaast behoren brandwonden bij het vallen en glijden op deze ondergrond eveneens tot het verleden. Een waterveld is echter aanmerkelijk duurder in aanleg, gebruik en onderhoud dan een normaal kunstgrasveld. De hockeywatervelden van GreenFields voldoen aan de FIH-eisen voor wedstrijdvelden voor Olympische en internationale toernooien.


Vóór gebruik moet op het hockeyveld een laag water aangebracht worden door middel van telescopische sprinklers of waterkanonnen. HC Goeree-Overflakkee nam in dat jaar het eerste kunstgrasveld in gebruik.

Zandgevulde velden het goedkoopst zijn? De kosten liggen tussen de € 55. Fundering onder kunstgras. Het toepassen van een gebonden fundering.


Door het tweemaal in situ aanbrengen van de funderingslagen (asfalt en e-layer) ontstaat een prachtig strak en vlak veldop- pervlak. Over het algemeen wordt dit door de spelers als prettiger . Desso Sportilux kunstgras waterveld voor professioneel hockey bij RWTHC Wellington. De KNHB hoopt je hiermee een praktische ondersteuning te geven ten behoeve van onderhoud van velden.


In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende typen kunstgrasvelden ontstaan, die kunnen vallen onder zandkunstgrasvelden, semi- watervelden en watervelden.

Al deze systemen verschillen in meer of mindere . Deze zijn: volledig ingezande kunstgras hockey velden, semi zand semi water kunstgras hockey velden en tot slot de volledige watervelden. De vereniging had de beschikking over twee semi- watervelden , één zand ingestrooid kunstgrasveld en twee natuurgrasvelden. Het ledental is fors gegroeid en daarom wil het bestuur en de leden dat beide natuurgrasvelden omgebouwd worden naar kunstgras. De wens van de hockeyclub is een extra volkunststof . Beide velden zijn kunstgrasvelden.


Een zandveld is een goede, maar iets goedkopere manier om een hockeyveld aan te leggen, maar voor de beleving van de sport geeft men vaak de voorkeur aan een waterveld. Op een waterveld is de balsnelheid beter en als je valt dan val je zachter en heb je minder . Speltechnisch is kunstgras de norm voor hockey. Kunstgras hockeyvelden kunnen intensief worden gebruikt, weer of geen weer. Het veld blijft zijn goede eigenschappen behouden, ook bij extra belasting van met name de cirkels. De constante en vlakke toplaag van kunstgras is daarmee de ideale ondergrond voor hockey . Rubberingestrooide systemenDe rubberingestrooide kunstgrasvelden zijn de zogenaamde derde generatie kunstgrasvelden.


Watervelden Watervelden worden op het topniveau van hockey gebruikt. Dit zijn systemen met een hoge tuftintensiteit, wat moet zorgen voor een egaal veld. Nadeel is dat het sproeien van een waterveld met leidingwater behoorlijk in de papieren kan lopen.


Bovendien hebben steeds meer clubs moeite met het feit dat schoon leidingwater na het sproeien de sloot inloopt. Wat niet belast wordt, is het drainagewater.

Ieder kunstgras -veld wordt door de leverancier. Global Classification” voor internationale wedstrijden en FIH wedstrijden. Domo Sports Grass biedt kwaliteiten aan die voldoen aan de eisen voor beide categorieën. Dat vergt niet alleen veel van de spelers, ook van het speelveld. Er zijn weinig sporten waarbij het veld zo.


Hockey is een snel spel. Voor het spelen wordt het veld besproeid. Daardoor wordt het heel snel. Dit soort velden is vooral bedoeld.


Om het hockeyspel sneller te maken is een semi waterveld een prima oplossing. Omdat het veld beregend wordt en de vezel het zand afdekt, oogt en speelt het als een waterveld. Kenmerkend voor een semiwaterveld is de hoge balsnelheid. De speleigenschappen lijken op elkaar.


In Venlo hebben wij een semi- waterveld. Voor MHC Forcial te Rockanje hebben wij een. Vanaf het eerste zandingestrooide kunstgras is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.