maandag 29 december 2014

Groene erfafscheiding voortuin

Je wilt van je tuin natuurlijk een mooi eigen plekje maken, waar je ongestoord kunt genieten van de zon zonder dat de buren je bij elke stap die je zet in de gaten houden. Je kunt vanzelfsprekend voor een houten erfafscheiding kiezen, maar er zijn ook veel mogelijkheden als je kiest voor een groene erfafscheiding. Een mooie erf afscheiding is wat menigeen wil hebben in de tuin. Dit gebeurt al eeuwen en zal ook nog eeuwen zo gaan.


Veel mensen kiezen de laatste jaren weer voor een groene erfafscheiding in plaats van slechts een hek. Maar ´ waarom doet men dit? Normaal zou je er járen over doen om een volgroeide haag in de tuin te krijgen.


Lodewijk heeft voor Onze Eigen Tuin gekozen voor de Hedera Woerner, een klimop . Zo wil ik eigenlijk aan alle drie de zijden van mijn tuin groene erfafscheidingen. En aan de achterzijde flink . Ook als de buren hun eigen erfafscheiding hebben en de eigen heg komt er niet bovenuit, mag de heg dichterbij staan. Dat voorkomt problemen als er nieuwe buren komen.


Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren precies op de erfgrens?

Dan is dit gezamenlijk eigendom. Een meer natuurlijke afscheiding van uw tuin bestaat er immers niet. Wanneer u onze site bekijkt ziet u dat er verschillende soorten haagplanten zijn die wij verkopen in onze webshop, zoals wintergroene haagplanten, bladverliezende haagplanten, . Een groene haag als erfafscheiding laten aanleggen in jouw tuin ? Groene haag laten aanleggen? Hoveniersbedrijf Roel Zuidema kan een prachtige natuurlijke erfafscheiding voor jou realiseren. Hierbij kun je kiezen uit tal van mogelijkheden zoals de laurierhaag, buxus, de beukenhaag of haagbeuk, taxus, kant-en-klare . Erf- en perceelafscheidingen zoals tuinmuren en schuttingen van beton of hout, maar ook vlechtschermen.


Als u een heg of een rij coniferen als erfafscheiding wilt planten heeft u hiervoor nooit een. U zoekt een natuurlijke groenblijvende afscheiding, die direct privacy biedt? In plaats van jaren wachten op een mooi vertakte dichte haag, zorgt QuickHedge voor direct resultaat. Bij groenblijvende hagen wordt vaak gelijk aan coniferen gedacht.


Strakke bladverliezende hagen. Hoog en laag, breed en smal: met hagen kunnen we alle kanten op. Een haag past bij elke tuin.


Er omheen, als levende markering van de erfgrens, maar ook erin, om . Je kan je tuin echt compleet omheinen maar dit is natuurlijk niet de bedoeling: de juiste combinatie van genoeg omheining en toch weg kunnen kijken zonder een opgesloten gevoel te krijgen.

De beste tips en trucs en de diverse mogelihkeden voor de erfafscheiding voor je tuin vindt je in dit artikel. Let op: lees ook de meest recente informatie over erfgrens en erfafscheiding. Uw erf afscheiden kan op verschillende manieren: met paaltjes en draa een hekwerk, een heg of een schutting. Aanplantingen in de tuin zijn niet vergunningsplichtig.


Bomen moeten volgens het veldwetboek meter afstand houden van de perceelsgrens. Hoe maak ik een afscheiding met de tuin van mijn buren? Deze eigenaar kan zijn achtertuin , dan wel zijtuin , dus niet rondom afscheiden met een hoge schutting. Ontstaan er problemen over een groene erfafscheiding , probeer dan eerst via een gesprek met uw buren tot een oplossing te komen.


Iemand mag zijn tuin naar eigen inzicht inrichten. De grens ligt daar, waar jouw inrichting van de tuin een ander onrechtmatige overlast bezorgt. Overlast is voor iedereen verschillend.


Voor de ene persoon is een boompje van meter hoog al overlast, voor een ander is een boom van meter geen overlast . Deze pin is ontdekt door Huisje Boompje Beter App. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Nu willen wij aan de achterkant een erfafscheiding plaatsen.


Als er voorschriften voor een schutting zijn dan gelden die ook voor een groene schutting. Dus een hekje tot een meter hoog mocht, en verder alleen planten. Nou mooi dat we toen een hele rij coniferen van meter hoog . Deze groenblijvende haagplanten kunnen ook bloeien en zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.