vrijdag 26 december 2014

Houtwormkever herkennen

Houtworm herkennen : hoe doet u dat? Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden? Het zijn namelijk de gaatjes in het hout die u meestal aan het denken zetten.


De larven van de kleine houtwormkever of kleine klopkever (Anobium punctatum) leven enkel in krukdroog onbewerkt hout, terwijl de larven van de grote houtwormkever of grote klopkever (Xestobium rufovillosum) juist in vochtig beschimmeld hout . Het is belangrijk de symptomen te herkennen van de schadelijke houtborende insecten en hun houtwormen in uw houtwerk binnenshuis en uw hout direct te behandelen.

Het is heel goed mogelijk dat u niet beseft dat u een probleem hebt met houtworm totdat de uiterlijke kenmerken zichtbaar worden. Het is dus erg belangrijk dat u een houtwormprobleem zo vroeg mogelijk opspoort vooraleer uw hout volledig aangetast is. Verschillende soorten houtworm tasten . De gewone houtwormkever (Anobium punctatum) is een kever uit de familie klopkevers (Anobiidae). Andere namen zijn doodskloppertje, kleine houtwormkever of meubelkever.


De uitvliegopening is tot millimeter, en is hieraan te herkennen , alle andere bekendere kevers hebben openingen van minstens mm. Hier leert u houtworm herkennen om bestrijding te vergelijken.

U vergelijkt en herkent de verschillende houtworm voor de beste bestrijding. SHR herkent de houtworm en geeft bestrijdingsadvies. Spring naar Herkennen - Herkennen. Het begint eigenlijk met het herkennen ervan.


De houtworm bestaat eigenlijk niet want het is een verzamelnaam voor verschillende diertjes die je hout vernielen. Deze naam is dus een naam voor verschillende in hout levende insectenlarven, maar vooral de larve van de gewone . Hoe kun je houtwormen herkennen ? Als je hout in huis controleert, dan herken je houtwormen aan: Kleine gaatjes in houten oppervlakken (tot mm). Witte larvenkopjes die af en toe naar buiten piepen. Lees meer over de houtwormkever en larve.


Wij helpen u de houtaantaster te bestrijden. Blauwe boktor herkennen. Sparrenreuzenmier herkennen. Om houtworm effectief en daadkrachtig te kunnen bestrijden is het essentieel om diverse soorten houtworm te kunnen herkennen. Op onze houtworm bestrijdingen geven wij jaar garantie.


Op deze pagina vindt u de in.

Treft u binnen die jaar nieuwe boorgaten aan? Dan komen wij geheel gratis bij u terug. Na de behandeling sturen wij u een garantie certificaat. Dit certificaat is geheel gratis. De meest bekende: De Boktor Ook hier . In welke mate de gewone houtwormkever schade aanricht, hangt af van een aantal factoren.


Zo tast de gewone houtwormkever enkel(ge)droog(d) hout aan dat vaak verwerkt zit in gebouwen. Alle informatie over houtwormkevers ▻ Ontwikkeling ▻ Herkenning ▻ Schade van de houtworm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.