woensdag 24 december 2014

Inheemse beplanting

Deze planten worden bij voorkeur in natuurontwikkelingsprojecten gebruikt. In Nederland is de Commissie voor de samenstelling . Een ecologische aanpak van tuinen en openbaar groen, waarbij mens én natuur centraal staan, is onze basisfilosofie. Tuinieren wordt zoveel aangenamer wanneer we met de natuur meewerken in plaats van haar voortdurend ( vruchteloos) te willen tegenwerken. Op onze kwekerij vindt u de planten, producten én .

Inheemse versus uitheemse soorten. Wat zijn inheemse en uitheemse soorten? Wat is een autochtone herkomst? Het belang van autochtoon materiaal. Zorg voor genetisch erfgoed.


Gebruik in de stedelijke omgeving. Functies van groen in de stad. Binnen GBD heeft streekeigen beplanting sterk de voorkeur, in de derde kolom van Tabel staat aangegeven of de verspreiding van een soort beperkt is tot specifieke delen van Overijssel (streekeigen).

Vervolgens heeft inheemse beplanting voor Overijssel de voorkeur (kolom 3) en daarna beplanting die inheems is voor . Een plantensoort is inheems in Vlaanderen, als Vlaanderen in het natuurlijk verspreidingsgebied van de soort ligt. Als die plant bovendien van oorsprong inheems is, spreken we van een autochtone plant. Of in iets technischer woorden : een plant is autochtoon in een bepaalde streek in Vlaanderen, als hij een nakomeling . Arnout Zwaenepoel onder redactie van. Maar is het nu wel nodig om in een natuurrijke tuin uit te gaan van alleen inheemse planten? Sommige mensen vinden van wel.


Zij proberen in hun tuin specifieke natuurlijke milieus na te bootsen, inclusief de bijbehorende beplanting. Ze voeren hiervoor soms zelfs speciale grond aan, als hun eigen bodem niet geschikt is . Bezoek onze kwekerij vandaag nog en bekijk ons aanbod in boomsoorten, planten en struiken! Zo sluit de tuin beter aan bij het omliggende landschap.


Streekeigen groen heeft ook een belangrijke natuurwaarde en tal van voordelen ten overstaan van uitheems (sier) groen. Boomkwekerij Teurlincx: dé boomkwekerij voor inheemse bomen. Wij zorgen altijd voor een optimale bemesting en gebruiken zo min mogelijk bestrijdingsmiddel. Als Ecologisch Hovenier ben ik een warm voorstander van het gebruik van veel inheemse beplanting in de tuin.


Omdat wij zoveel waarde . Zij zijn goed aangepast aan ons klimaat en daarmee sterker en gezonder dan allerlei uitheemse soorten.

Door te kiezen voor inheemse . Probeer zoveel mogelijk streekeigen soorten toepassen met een hoge ecologische waarde, liefst planten die na de bloei (nectar) ook nog bessen geven (voor de vogels) of die daarnaast ook nog waardplant zijn voor vlinderrupsen. Wetenschappelijke benaming Soort. Lijst van inheemse hoogstammen. Temperament: z: zonnig b: beschaduwd. Meer informatie betreffende de wilde tuin en inheemse beplanting kan U vinden in: Wullaert J. Stichting Leefmilieu, Antwerpen, Marc Van de Wiele, Brugge.


Bron: Beeldkwaliteitsplan Landbouwontwikkelingsgebieden Brabantse Kempen. Dat het label Plant van Hier staat voor kwaliteitsvol plantgoed moet ik je niet meer vertellen als je eigenaar bent van Planten van Hier. Maar het label plant van hier staat voor zoveel meer. De soorten met een sterretje zijn niet inheems , maar sinds de Romeinse tijd bij ons ingevoerd uit het Mediterrane gebied. Gezien overeenkomstige typische bodem- en vochtvereisten en het microklimaat in een stad behandelen we deze geselecteerde . Een label dat staat voor een lage ecologische voetafdruk, en een meerwaarde voor onze inheemse diersoorten.


PLANT van HIER is een label voor gecertifieerde bomen en struiken afkomstig van lokale zaadbomen. Alle aangeboden planten zijn van de allerbeste kwaliteit. De lage prijzen kunnen we je aanbieden door .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.