maandag 29 december 2014

Vleesetende plant soorten

Spring naar Soorten per familie - Tropische bekerplant (Nepenthes). Last van vliegen in huis? Vleesetende planten kunnen u helpen. Ze zijn de meeste insecten te snel of te slim af.


Dat is mogelijk, omdat ze insecten als voedingsbron . Ze lokken insecten met hun geur en kleur, vangen en verteren.

Dat vangen doen ze allemaal op hun eigen manier. Er zijn ongeveer 5soorten vleesetende planten op de wereld. Het merendeel groeit in tropische gebieden maar ook in onze streken en in mediterrane gebieden kunnen we vlees- of, beter, insectenetende planten vinden.


Alle vleesetende planten komen voor in milieus die uitzonderlijk arm aan mineralen zijn. Op deze site vindt U alle informatie over Carni Flora en over haar vleesetende planten. Kijk bij het assortiment als u wilt weten welke soorten wij leveren. Cephalotus follicularis. De tropische bekerplant groeit in de regenwouden van Indonesië.


De Kaapse zonnedauw groeit op de Kaap in Zuid Afrika.

De ronde zonnedauw groeit in Zuid- Europa. Ze komen over de hele wereld voor. In Nederland komen soorten van zonnedauw van nature voor. Deze plant is inmiddels beschermd. Op zure, dichtgeslagen en zeer vochtige gronden groeien vleesetende planten het beste.


Ze kunnen in het algemeen slecht tegen kraanwater. Je kunt op verschillende manieren aan een vleesetende plant komen. Zo kunnen ze het hele jaar door worden gekweekt en kun je ze dus vanuit zelf proberen te zaaien. Venusvliegenvanger open. Het zelf opkweken van vleesetende planten is best lastig, de meeste soorten stellen eisen aan plaatsing, voeding etc en het . Ze voeden zich met verschillende insecten om het tekort aan voedingsstoffen in de gron met name stikstof, aan te vullen met eiwitrijke (en dus stikstofrijke) insecten.


Er zijn meer dan 6verschillende soorten vleesetende planten en daarnaast ook nog 3soorten planten . De natuur heeft wonderlijke kostgangers. Waar de meeste planten tamelijk vredelievend zijn en zich tevreden stellen met wat de bodem ze geeft, zijn er ook uitzonderingen. Komende maand kun je ze bij. Araflora is uw specialist op het gebied van bijzondere vleesetende planten voor binnen en buiten.


Laat u verrassen door ons brede assortiment carnivore planten met bijzondere kleuren, vormen en geuren. Deze lijken een beetje op dauwdruppels, maar zijn erg kleverig en verdampen niet in de zon. Op het menu van de zonnedauw staan allerlei insecten.

Geduldig wacht de plant totdat er een willekeurig insect . Zoals elke plant hebben ook de vleesetende planten voedingsstoffen nodig. Carnivore planten hebben zich echter doorheen de jaren aangepast om op voedselarme grond te kunnen leven. Insectivoren nemen door het vangen van insecten stikstof op. Er zijn verschillende soorten vleesetende planten die op allerlei andere . Als beginner kun je het best in het voorjaar tot soorten kopen die makkelijk in een bloembak kunnen worden gekweekt.


Zet ze meteen in de goede voedingsbodem. Een actieve club van liefhebbers is de Werkgroep Carnivora. Deze vereniging heeft een eigen blad en organiseert excursies . Darlingtonia californica is een vleesetende plant uit de familie Sarraceniaceae. De soort is endemisch in het noordwesten van de Verenigde Staten, in de staten Californië en Oregon. De plant vangt voornamelijk kleine insecten.


Vind vleesetende plant op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.