dinsdag 23 december 2014

Spitsmuizen in spouwmuur

Hoor jij wel eens muizen in je spouwmuur en wil je ze niet in je hele huis? Lees hier hoe je dit ongedierte het beste en duurzaam kunt bestrijden. Na het openbreken van de spouwmuur werden voldoende aanwijzingen gevonden om een bestrijdingsbedrijf in te schakelen.


Ik heb manlief al een keer heel de slaapkamer van ons en mijn zoontje ondersteboven laten halen (midden in de nacht) omdat ik er van overtuigd was dat . Hun voorkeur gaat uit naar een rustige plaats waar voedsel in de buurt is – vaak op zolders of in spouwmuren.

Maar ook de ruimte achter koelkasten, keukenkasten of fornuizen zijn potentiële nestplaatsen voor muizen. Binnen een woning verplaatsen ze zich meestal via ruimtes zoals uw spouwmuur. Via de spouwmuur kan een muis zich snel verplaatsen. Een muis kan door een erg kleine spleet ( denk aan barsten of stootvoegen) zonder problemen toegang krijgen tot uw spouwmuur. De spitsmuis bestrijden is een lastige klus want de beestjes kunnen voor heel wat problemen zorgen in het huis.


Hoewel het nuttige diertjes zijn, hebben we ze liever niet in onze buurt. Spitsmuizen hebben desondanks ze ongewenst zijn in ons huis toch een nuttige functie, ze eten immers de hele dag .

Heeft u last van muizen in de spouwmuur ? Of is er sprake van muizen tussen de muren? Laat dan een professionele ongediertebestrijder de muizen bestrijden. De spouwmuur is voor muizen net de snelweg in nederland.


Daar kunnen ze via de spouw op elke verdieping en elke kamer komen. Er is altijd wel een gaatje te vinden waar een muis door kan. Wist u dat een muis door een spleetje kan kruipen . Stank in huis is regelmatig toe te wijden aan muizen of ratten in huis. De stankoverlast kan omschreven worden als een penetrante geur die met name in combinatie met warmte sterk op kan spelen.


Ook spitsmuizen zijn een welbekend probleem door de stank die ze kunnen veroorzaken. Maarrrr hoe zorg je dat ze daar verdwijnen? Woon in een oud huis en hoor daar wel eens wat in de muren.


Nu ben ik behoorlijk bang van muizen (in huis, wil dat echt niet!!!!) Maar wat kan je daar aan doen? Heb ze nog nooit in huis zelf gezien maar ben zo . Wij dachten aanvankelijk dat er iets mis was met rioolstelsel en of stamleiding, maar na gesprek met familie hebben ze ons aangeraden om op spitsmuizen jacht in spouwmuur te gaan ( alhoewel we geen geluiden horen ).

De spitsmuis is een plaagdier die vrij algemeen is, maar toch minder bekend dan zijn neef, de huismuis. De kop lijkt wel op die van een mol. Daarom heeft de spitsmuis in sommige . Bij navraag bij de ongedierte bestrijder die wij altijd inschakelen bij klachten m. Die kunnen door de open stootvoegen in je spouw kruipen. Oplossing: roosterjes in de stootvoegen. Mijn advies: Ga na wat voor stank het is.


Het zijn stenen muren, met gipsplaten binnenwanden, daartussen isolatie. Met name spitsmuizen geven vaak een probleem. Deze muizen zijn zogenaamde vlees eters en leven van insecten.


De muizen komen vaak binnen via openingen in de muur en nestelen in de spouwmuur. Omdat spitsmuizen sterke muskus klieren hebben geven ze erg veel stank overlast op de plaatsen waar ze veel . Hoe komen de muizen nu precies uw woning binnen? Het is belangrijk te achterhalen waar de muizen uw woning binnenkomen en dit punt af te sluiten. Indien dit niet gebeurt, is de kans groot dat de muizen zullen blijven terugkomen.


Doordat muizen door gaatjes zo groot als een potlood kunnen kruipen, kunnen ze overal komen. Ze hebben geen moeite om via de spouwmuur naar een andere verdieping te . Ze kunnen namelijk niet goed tegen de kou. In gebouwen is dat dikwijls op zolder, in spouwmuren , achter een valse muur, enz.


Muizen zijn ook goede klimmers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.