vrijdag 29 januari 2016

Afbeelding boktor

Een van de Houtwormen die het meeste schade aan kan richten in Nederland is de Boktor. Het diertje wordt daarom ook beschouwd als een van de insecten die het meeste schade aankunnen richten. Het insect is tot mm lang en is bruinzwart van kleur. De vrouwelijke torren zijn te herkennen aan een legboor. De Huisboktor staat bekend als een grote plaag voor veel mensen.


Omdat ze van hout houden, tasten ze dit hout aan waardoor ernstige beschadigingen kunnen ontstaan.

Op deze pagina leggen we u alles uit wat u moet weten over . De meeste boktorren eten als kever alleen boomsappen, nectar en stuifmeel, geen enkele soort jaagt actief op andere prooien. Deze boktor is de enige. Foto van situatie ( afbeelding , max. 1MB):.


Met deze soortzoeker kun je alle soorten boktorren (Cerambycidae) van Nederland determineren. Aangeboden door Naturalis Biodiversity Center en EIS Kenniscentrum Insecten en andere ongewervelden. Boktor gezien, maar je weet niet welke soort?


Verschillende soorten boktorren. Ze tasten door hun voorliefde voor hout binnen- en buitenshuis veel houten voorwerpen aan.

Boktorren hebben onder consumenten niet zo´n goede naam. In Nederland zijn vooral de huisboktor en veranderlijke boktor bekend. Wanneer u constateert dat u boktor in huis . Ik vond vandaag voor de derde keer in week dit soort tor in mijn woonkamer. De tor op de getoonde foto heeft een dunner lijf en geen witte vlekken.


Veel mensen hebben weleens gehoord van dit ongedierte in huis, maar hoe kun je herkennen dat je te maken hebt met boktor ? Op onderstaande afbeelding van de boktor kunt u zien hoe de boktor eruit ziet zodat u deze kunt herkennen bij het vermoeden dat u met dit probleem te maken heeft. De boktor herkennen is relatief makkelijk, maar vaak wordt de schade veroorzaakt door de larven van de boktor. Een boktor zelf is te herkennen als een grote kever (zie afbeelding ), maar de boktor zelf komt in Nederland niet voor. De boktor legt zijn larven in (dood) hout en dit hout is onvoldoende . De mannetjeskevers ( afbeelding 1) paren met de wijfjeskevers ( afbeelding 2) en zij leggen ca.


Deze mag u gebruiken voor uw eigen communicatiemiddelen, mits de bronvermelding wordt toegevoegd (bron: NVWA). Ik lees dat houtwormen kleine gaatjes maken, boktorren grotere gaten. De gaatjes van de eerste aantasting zijn vrij klein (2mm), zeker geen mm zoals die van de boktor zouden zijn. Elders lees ik dan weer dat je een houtworm niet kan horen, maar een boktor wel? De ene site zegt, gewoon laten doen, . De boktorren zelf eten bloemen, stuifmeel en bladeren.


De larven zijn bekend omdat ze van dood hout eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.