woensdag 27 januari 2016

Wat kun je doen tegen kakkerlakken

Voor de meeste mensen een ware nachtmerrie. Wat kakkerlakken zijn ongedierte wat niet bij u thuis hoort rond te lopen. Neem een glazen pot met gladde binnenwand. Zet hem tegen een muur of zet er een houten plankje tegenaan zodat kakkerlakken erop kunnen klimmen en bij de opening kunnen komen.


De kakkerlak zal erin klimmen maar kan er dankzij de gladde binnenwand niet meer uit klimmen. Daar kun je ook de sporen vinden die duiden op een kakkerlakbevolking : eierschalen, uitwerpselen (hele kleine zwarte stofjes) en afgevallen huid.

Een andere kakkerlakkenvanger is een bakje met water en wat olie: het water trekt de insecten aan en de olie verstopt hun luchtwegen, waardoor ze verdrinken. Zoals genoem komen kakkerlakken af op vochtige omgevingen. Met water en een beetje olie maak je gemakkelijk een kakkerlakkenval. Doe wat water in een bakje en voeg een beetje olie toe.


Zet het op een plek neer waar je veel kakkerlakken tegenkomt. Het water trekt de kakkerlakken aan, waardoor ze in het bakje . Vul de pot met water, smeer vaseline aan de ran zodat ze niet kunnen ontsnappen. Zet de pot schuin tegen een muur zodat kakkerlakken erin kunnen klimmen.


Kakkerlakken in huis, wat nu?

Ze kunnen in elk huis voorkomen. U kunt uiteraard pas iemand inschakelen voor kakkerlakken bestrijding, als u daadwerkelijk een probleem heeft gesignaleerd. Het is erg belangrijk dat u er tijdig bij bent.


Eén kakkerlak kan namelijk de voorbode van een kakkerlakkenplaag zijn. Voor u het weet stinkt het hele huis of bedrijf naar kakkerlakken door de vieze . Zeg deze plaagdieren per direct de huur op en zorg dat ze niet meer terugkomen met behulp van lokdozen, insecticiden of een val, wat jij het beste vindt werken. Een spray tegen kakkerlakken houdt ze misschien een tijdje uit het zicht, maar het zou kunnen dat ze verder de muren inkruipen waardoor het probleem alleen.


Daar kun je wat aan doen door de hotelkamer wat koeler te maken en de airconditioning of de ventilator aan te zetten. De kruipende beesten hebben een hekel aan koude ruimtes: een temperatuur onder de 20°C zou genoeg moeten zijn om ze tegen te houden (al kost dit natuurlijk wel weer veel energie). Het zuiveringszout zal gasbellen in hun lichaam veroorzaken, wat hen zal doden. Borax: dit natuurlijke ingrediënt wordt vaak gebruikt om zeep te maken voor het wassen van kleren.


Het enige dat je hoeft te doen is boraxpoeder in je huis . Mijn vriendin heeft sinds enkele weken last van kakkerlakken in huis. Ze zitten overal: Living, keuken,. Er zijn al ongediertebestrijders geweest, maar na een week zaten ze er weer. Weet iemand hoe je dit kan oplossen? Nadat u van de schrik bent bekomen, is het zaak om direct actie te ondernemen.


Waar komen we kakkerlakken in huis tegen ? Vuilemmers dichtdoen (en op tijd legen).

Ook een schoteltje olie met wat water erop helpt wel maar enkel voor de (denk ik) onervaren kleinere soorten. Of mottenballen in plastic zakjes met gaten leggen bij afvoerputjes. En desnoods de beroemde groen rode spuitbus. Maar dan heb ik het idee dat ik meer . Bestrijden kakkerlakken - Beestenboel - SpanjeForum. Zo´n beetje alles gebruikt wat er aan vergif tegen kakkerlakken te koop is maar niks helpt.


Op aanraden van onze Spaanse huurbaas doen we elke maand een flinke scheut ¨ Aqua fuerte¨, o. Mercadona, in alle afvoeren . Wat kun je doen om kakkerlakken zelf te bestrijden? Het kan zijn dat (jonge) kakkerlakken zijn binnengedrongen zonder dat ze zijn opgemerkt. Wat moet u doen vóór de behandeling tegen kakkerlakken ? De meest effectieve manier om kakkerlakken te voorkomen is door ervoor te zorgen dat er geen voedsel en water beschikbaar is. Maar ook het afsluiten van toegangswegen kan voorkomen dat kakkerlakken het huis of bedrijf binnendringen.


Maar wat te doen en hoe gevaarlijk zijn kakkerlakken eigenlijk? Zaterdagnacht deed een bewoner van de wijk Schoenmakershoek de ranzige ontdekking honderden boskakkerlakken liepen over de grond. Maar hoe gevaarlijk zijn kakkerlakken eigenlijk en wat kun je er tegen doen ? Het Kenniscentrum dierplagen KAD . Helaas is er weinig te doen om kakkerlakken te vermijden, je komt er ongetwijfeld één tegen op reis.


Voorkomen kun je dit alleen maar door goed je kamer te checken zodra je aankomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.