vrijdag 29 januari 2016

Carex snoeien

Uitstekende bodembedekker. Het beste houdt u de plant in vorm door regelmatig beschadigde, bruine en dode blaadjes weg te knippen. Toch zullen de oudste bladeren afsterven.


U kunt die afgestorven bladeren tot aan het vroege voorjaar aan de plant laten zitten. Als de tuinplant weer begint te groeien, trekt u deze lelijke, .

Bloeit met niet opvallende bruine halmen. Moet niet gesnoeid worden, alleen de eventuele bruine sprieten na de winter uitknippen. Siergrassen zijn het laatste decennia in populariteit gestegen. De keuze in tuincentra is groot maar vaak worden deze siergrassen tamelijk prijzig verkocht. Doe het wel op tij wanneer zegges alweer uitlopen terwijl het oude loof nog aanwezig is, is het lastig snoeien.


Het voordeel van snoei in het voorjaar is dat het oude loof als winterdek kan dienen voor de onder de grond overwinterende plant. De Zegge heeft weinig verzorging nodig, maar in de wintermaanden loont het de plant zo ver mogelijk terug te snoeien en te beschermen tegen strenge vorst.

Omschrijving Deze zegge vormt grote pollen van frisgroen. Om in het voorjaar weer een fris uiterlijk van de plant te krijgen is het soms noodzakelijk de plant een voorjaars- snoei te geven. Door hier en daar de bruine en dorre bladeren weg te plukken en de . Bonte sierzegge hoeft niet te worden gesnoeid.


Deze zegge met zijn bont gekleurde blad is door de vele uitlopers een goede bodembedekker. Het blad van dit gras is groen met zilverachtige witte randen en is vrij lang en smal. De plant bloeit onopvallend. Begin maart, terug snoeien tot 10cm boven de g. Bemest de plant in het voorjaar met organische mest. Lees hier meer over het verzorgen en snoeien van siergrassen.


Omdat ze groenblijvend zijn, is het niet nodig, zelfs af te raden, om ze terug te snoeien , zoals men doet met grassen die in de winter bovengronds afsterven. Uitleg en tips over de carex everest van onze. Best buxus ideas on pinterest minimalist garden.


Swinkels buxus trends home . Niet snoeien (groenblijvende siergrassen).

Deze grassen zijn zelfs na een lange strenge winter nog steeds overwegend groen. Het is alleen nodig enkele beschadigde en lelijke bladeren te verwijderen. Carex grass search for carex grass.


Mijn zeggeplanten zijn een drietal jaren geleden aangeplant en hebben tot nu toe geen problemen opgeleverd. Snoeien zegge( carex morrowii)? Ze zijn nog nooit gesnoeid maar nu hebben ze toch veel bruine bladeren, mogen ze eventueel flink worden ingekort om de boel te verjongen of zijn er nog . Beschrijving: Groenblijvend. Verdraagt vocht en schaduw.


De toepassingsmogelijkheden v. Door de bruin geworden toppen weg te knippen helpt u de plant aan een snellere groei. This special edition completed with .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.