maandag 25 januari 2016

Houtworm herkennen geluid

U neemt vaag knagende geluiden waar in het houtwerk in huis. Het zijn namelijk de gaatjes in het hout die u meestal aan het denken zetten. Hoor jij steeds vaker een knagend geluid ? Dan duidt dit mogelijk op de aanwezigheid van houtworm in je hout. Het is goed om te weten dat de houtworm niet zelf het geluid maakt, maar dat dit de larven zijn van de houtworm.


Eigenlijk hebben alle huizen een houten kap.

Die dikke balken in die kap, ook wel gordingen genoem zijn erg in trek bij houtwormen. Erger dan houtwormen zijn echter de boktorren. U kunt ze herkennen aan hun geluid. Je denkt wellicht dat houtworm geen geluid maakt, maar niets is minder waar. Dat lijkt vreem wormen en maden maken immers ook geen geluid , maar is eigenlijk niet zo heel vreemd.


Wat voor geluid maakt houtworm ? Hoe kun je houtwormen herkennen ? Als je hout in huis controleert, dan herken je houtwormen aan: Kleine gaatjes in houten oppervlakken (tot mm).

Witte larvenkopjes die af en toe naar buiten piepen. Houtwormen zijn goed te herkennen. De boktor is de enige soort die zichzelf kan verraden door het geluid wat vrij komt tijdens het knagen in het hout. Onze experts zijn speciaal opgeleid om de verschillende soorten houtworm te herkennen om zo een aangepaste behandeling voor te stellen die het houtworm. De naam doodskloppertje komt uit de Middeleeuwen: mensen die in een ziekenkamer bij stervende mensen waakten, hoorden vaak het kloppend geluid van het . Gelukkig zijn er betaalbare manieren om de houtworm te bestrijden en de schade te repareren.


Bekijk houtworm bestrijding offerte. Boktor in larvefase ( houtworm ) . Dit zijn de ingangen van de houtaantasters. Het is dus belangrijk als u de eerste gaatjes ziet gelijk een afspraak te maken, zo voorkomt u een hele boel schade. Deze uitvliegopeningen zijn karakteristiek voor houtwormen. Naast de uitvliegopeningen kan geknaag duiden op de aanwezigheid van boktorren in huis.


De larven van de boktor maken namelijk een bepaald geluid wanneer zij zich een weg banen door het hout. Het meest voorkomende houtaantastende insect in monumenten, de gewone houtwormkever (foto Sigfried Cymorek) brochure Techniek. Het geluid van de boktor is helaas niet altijd hoorbaar. Spinthoutkevers Ouder hout bevat niet meer voldoende voedingsstoffen. De houtwormkever heeft een voorkeur voor zachte loofhoutsoorten (beuk, linde, appelaar) en leeft ook wel in mindere mate in naaldhout of in het spinthout van eikenhout.


Dit is vooral hoorbaar op warme dagen.

Mochten we tijdens de inspectie houtwormen aantreffen dan stellen onze houtworm specialisten gratis een offerte op voor bestrijding. De aanwezigheid van houtwormen kunt u herkennen aan de kleine ronde gaatjes die ze achterlaten in hout. Ziet u kevers bij hout of hoort u een onverklaarbaar tikkend geluid ? Wat zijn de kenmerken van houtworm ? De houtwormlarve is een drooghoutboorder leeft van dood hout en kan grote schade aanrichten aan balken van vloeren en dakgedeelten, meubelen, dekvloeren ( bijvoorbeeld parket) etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.