vrijdag 29 januari 2016

Ratten in tuin gevaarlijk

De bruine rat is gevaarlijk voor de gezondheid van zowel mens als huisdier. Ziektes als de ziekte van Weil, paratyfus, TBC en Salmonella. U zult begrijpen dat het niet veel moeite zal kosten voor de . Heb je te maken met een bruine rat in de tuin dan dien je te onderzoeken of er ergens een nest of een hol zit.


Zie je een bruine rat in de tuin dan wil dat niet per definitie zeggen dat er een nest bij jouw in de tuin zit, maar het is wel belangrijk om dat te onderzoeken of te laten onderzoeken. Hoe gevaarlijk zijn ratten ?

Muizen en ratten bestrijden Verdelging van ratten en muizen. U kunt ook een afspraak met ons maken. Wij plaatsen professioneel materiaal zonder gif. Noem het woord “ ratten ” en mensen hebben gelijk de rillingen over hun rug lopen. Nu zijn de leefomstandigheden tegenwoordig in Nederland een stuk beter en . De middeleeuwen zijn terug in Twente.


Dit jaar zijn er al tien meldingen binnengekomen van het hantavirus in de regio. Het zit onder uw vloer en het krast?

Juist, ja: de bruine rat. Bruine ratten vertoeven voornamelijk in de tuin , op de begane grond en kelder van uw huis. Overdag zult u ze niet vaak zijn (het zijn avonddieren), maar zodra de schemer valt gaan ze op onderzoek uit. Je vindt muizen en ratten er misschien onschuldig uitzien, maar deze kleine knaagdieren kunnen jou of je huisdier behoorlijk ziek maken. Vergif durven we niet leggen, want als er daar één klein beetje van in de vijver raakt, betekent dat de dood van al onze vissen!


Daarbovenop loopt onze Maya daar graag ron terwijl ze naar de vissen kijkt of ligt te zonnen! Om diezelfde laatste reden lijkt een rattenval ons ook te gevaarlijk. Met de naam waterrat wordt vaker de woelrat bedoeld. Hebt u last van ongedierte in uw huis of tuin ? Grijp dan niet onmiddellijk naar chemische.


Zorg er dan voor dat voedselvoorraden goed. Dit kan gevaarlijk zijn, zowel voor uzelf als voor uw omgeving. Gemeenten kunnen terecht bij de provincie . Ziekten die door ratten worden overgebracht zijn onder meer salmonella, de ziekte van Weil, E. Het is belangrijk om ratten uit de tuin te verwijderen, zodat er minder gevaar is dat ze het huis proberen binnen te komen.


De kans dat u een levende rat ziet is daarom erg klein. Hebt u het vermoeden dat u ratten in huis, in de tuin of op zolder hebt, probeer dan niet in paniek te raken, maar neem SNEL maatregelen.

De GGD Amsterdam doet onderzoek naar zwarte en bruine ratten in de stad. De GGD wil weten hoe groot het risico is dat de knaagdieren ziektes op de inw. Elk rattenprobleem in huis moet direct worden aangepakt. Heeft u ratten in huis, bel dan direct: Contact. Ook als ratten voorkomen in de tuin of in andere buitengebieden, blijft dit een risico.


Daarom is het belangrijk om ratten uit de tuin te verwijderen, zodat er ook . Binnen en buiten zie je knaagschade. Niet vreem want de dieren zijn aan een opmars bezig in . Veruit de meeste mensen vinden wilde ratten vies. Zolang ratten in riolen, vuilnisbelten en hooizolders bivakkeren, zijn ze nog te verdragen, maar ratten in je huis dien je direct te bestrijden! NUENEN - De overlast van ratten zorgt voor steeds meer ergernis in Nuenen.


Pindakaas voor de rattenval in de tuin aan de Tomakker in Nuenen. De ratten dragen niet altijd ziekten met zich mee die voor mensen gevaarlijk zijn. Rattenoverlast Nuenen leidt tot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.