woensdag 27 januari 2016

Nederlandse vlinders

Van eitje naar rups, van rups naar pop, van pop naar vlinder. Alles wat je wilt weten over. Wist je dat sommige vlinders meer dan een half jaar leven, terwijl andere maar twee weken oud worden?


En dat de atlasvlinder de. Elke week zet we er een . Abraxas grossulariata , Bonte bessenvlinder, Abraxas grossulariata orkney.

Abraxas sylvata, Porseleinvlinder, Abraxas sylvata - Pargi-tähnikvaksik Keila. Abrostola tripartita, Brandnetelkapje, Abrostola tripartita FvL. Niet al deze soorten staan op deze internetsite. De vlinders die hieronder staan, zijn vlinders die veel voorkomen in ons land. Als je bij je thuis of bij school naar buiten gaat om vlinders te kijken, zullen de meeste van de vlinders die je ziet wel op . Geschreven door Jaap Schelvis.


Ook de kleinste vlinders zijn te . Deze vlinder is grotendeels zwart, met een brede roodoranje band op elke vleugel en witte vlekken op de toppen.

Je kunt de atalanta vinden op allerlei . Nederlandse vlinders kleiner dan centimeter. Er zijn verschillende vlinders die in groten getale voorkomen. Welke dit zijn, lees je in dit artikel. Ze betoveren ons met hun prachtig gekleurde vleugels en het is een graag geziene gast in onze tuinen.


Ik heb het natuurlijk over de vlinder. Vlinders die het goed doen in ons . DAGVLINDERS We hebben dagvlinders en nachtvlinders. De één is goed gecamoufleerd en de ander heeft juist opvallende kleuren . Het bruin zandoogje is een vrij grote bruine vlinder met op elke voorvleugel één zwart oogje met witte punt. Het mannetje is alleen bruin en het vrouwtje heeft op de bovenkant van de vleugel een grote oranje vlek. Hij vliegt ook nog als het een.


Meld je gratis aan en ontwikkel jezelf als fotograaf. De telling levert elk jaar een schat aan informatie op over het voorkomen van vlinders en over de aantallen vlinders. De gegevens zijn volgens de stichting belangrijk voor een effectieve bescherming van de dagvlinders.


Van de soorten staan er.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.