vrijdag 22 januari 2016

Zaaien in februari

Toch is er één gewas waarvan je de knollen de grond in mag poten: de aardpeer. Deze knobbelige knol is, behalve een heerlijke groente, een . Groenteplantjes opkweken in februari. Of bij gebrek daaraan bij een zuidgericht raam in de schuur.


Op een te warme vensterbank telen van deze plantjes is een veel gemaakte . Zaai in februari alvast onder glas voor een optimale start van het seizoen!

In de tuin bloeit nu de helleborus, zie foto hierboven. Zaaien onder glas in februari. Voorzichtig en met de bloemen naar de grond gericht. Je moet bukken om de bloemen goed te zien maar dan wordt je ook flink beloond.


Ik heb eindelijk mijn bestelling voor de moestuin gedaan en nu wacht ik met spanning op mijn pakje! Wanneer tomaten zaaien ? Raapstelen, zaaien in februari ? Doe dit in speciale zaai - en stekgron dat heeft een extra fijne structuur en er zijn al meststoffen aan toegevoegd. De zaaipotjes kun je gemakkelijk zelf maken.

Je kunt in februari het volgende voorzaaien:. Lege bakken, half februari. Het is pas half februari maar deze vraag krijg ik al weer volop binnen. En dat terwijl het buiten hartstikke koud is.


En om maar met de deur in huis te vallen: nee. Zelfs voor het binnen voorzaaien is het echt nog veel te vroeg! Het is nog steeds winter, maar de dagen worden weer wat langer.


Plant de zaadjes in de volle grond en zorg er bij zeer koud weer voor dat de zaden worden . Historisch gezien is februari de koudste maand van het jaar. Als er een strenge vorstperiode aankomt, dek dan je buitengewassen met vliesdoek om de kiemende zaden te beschermen tegen koudeschade. Deze maand kun je beginnen met het voorzaaien van diverse groenten en kruiden voor je biologische moestuin. In de koude kas: - we geven de planten matig water - we zaaien sla, vroege spinazie, peentjes,.


Februari : wat kan ik kweken en hoe kweek ik het in de kas? Wacht tot eind februari om zomerprei te zaaien voor de vroege planting buiten. Onder warm glas kan in februari o. Chinese kool, stengeluien, . Deze kan je ook uitplanten onder koud glas.


Bij wortelen gebruik je het best een vroege 'ronde' soort zoals: ' Parijse Markt'of 'Rondo'. Deze zijn zeer geschikt om voor te zaaien, .

In februari kan ook al plantgoed aangeboden worden van veldsla. Alle informatie die u nodig heeft voor uw moestuin. Alhoewel het buiten nog best koud kan zijn is het moment eindelijk gekomen om weer te gaan zaaien. De meeste gewassen die je nu zaait zijn moestuingewassen.


Nu alvast zaaien betekend dat we zo vroeg . Zaad zaaien in februari , is dat niet te vroeg? Met paprika, prei en tomaat. Die hadden we zelfs al in februari kunnen zaaien.


Met een beetje geluk heb je dan een maand later al verse stelen! Bij de bio-winkels zijn ze nu volop te koop, maar zelf gekweekt is natuurlijk nog leuker. Of als je te enthousiast geweest . Aardappelen vroeg, Maart - april.


Aardbeien vroeg, Begin april. Andijvie, Maart - juli, April - augustus. Augurken, Mei , Mei - juni. Bleekselder, Maart - april, Mei - juni. Wat kan je al zaaien in februari ? Het klinkt mischien nog een beetje te vroeg om te gaan zaaien, maar op een verwarmde plaats in je huiskamer of koude kas ( serre), kan je toch al verschillende groenten zaaien, want het zaaien gaat nu stilaan beginnen.


Zaai de eerste groenten in februari en oogst het in . Geef jezelf daarvoor een goede spons cadeau, dat maakt het klusje alleen maar makkelijker. Voorzaaien, zoals dat in tuintermen heet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.