donderdag 28 januari 2016

Verzorging kaaps viooltje

Kaaps viooltjes verzorgen. Zoals de naam al suggereert, komen ze van oorsprong uit Afrika, waar ze voornamelijk in Tanzania en andere tropische. Verzorgingstips , Geef hem een lichte standplaats, zonder direct zonlicht. Een plek op het westen of oosten is het beste. Kwaliteit, Deze kamerplant is met zorg geselecteerd door de groenspecialisten van Intratuin.


Latijnse naam, Saintpaulia.

Standplaats : Geen volle zon maar wel veel licht Niet te warm. Een kamertemperatuur rond °C is voldoende. Ze hebben behoefte aan een vochtige atmosfeer.


Daarom kan je de plantjes best in een bakje met vochtig kiezelgrind of hydrokorrels zetten. Viooltjes met hun zachte, gekleurde bloemetjes kondigen de naderende lente aan bosviooltjes soorten violen. Vijveronderhoud of vijververzorging in het voorjaar.


Dit artikel gaat over de vijververzorging in maart en wat te doen in de vijver in het voorjaar in de maand maart. Onder de juiste omstandigheden bloeien kaapse viooltjes vrijwel het gehele jaar door. Dat zijn ook de omstandigheden waaronder hij bij voorkeur zal vertoeven.

Regelmatig water geven tijdens de groeiperiode is belangrijk, in de winter wat minder. Bij voorkeur geniet hij veel licht, maar geen volle zon. Het kaaps viooltje „roze“ (Saintpaulia ionantha) is een blikvanger onder de bloeiende kamerplanten. Het bezit interessante bloemen.


De plantjes gedijen het . Het witte kaaps viooltje (saintpaulia ionantha) is altijd al een modeplant en een duurzame bloeier geweest. Ze bloeit onvermoeibaar en brengt zodoende veel vreugde in huis. Zijn oorsprong ligt in de usambarabergen van Afrika! Bij ons bloeit deze in de kamer bijna het hele jaar door.


Af en toe bemesten in de hoofd . Het aantal bloemen is het ene moment wat groter dan het andere, maar bloemen of knoppen zijn bijna altijd aanwezig. In de winter , als er minder licht en daarmee minder groei is, wil bij oudere . Ook al heb ik groene vingers , toch zou ik graag willen weten hoe ik dit plantje het beste kan verzorgen. Omdat ik zelf nooit een kaaps viooltje koop. Ik weet dat je het vanonderaf het beste water kunt geven , maar . Dan komt hij niet tot volle bloei.


Bekijk hier de inspiratie. Het oorspronkelijk Afrikaanse plantje zorgt dan ook voor een vrolijke huiskamer. Geef haar een warm plekje zonder direct zonlicht.

De Saintpaulia is eenvoudig te verzorgen en zal iedereen veel plezier geven. Cyclamen coum ´Silver Leaf´. Gepubliceerd door fslqoxqlq op to Digibron and the content of this verzorging kaaps viooltje.


U kunt normale potgrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.