maandag 25 januari 2016

Koudebrugonderbreking staal

Om de koudebrugonderbreking nog verder te verbeteren kan de verbinding, indien de constructie het toelaat, met RVS bouten worden uitgevoerd i. Thermo Break is voorzien . Koudebrugonderbreking Isokorf staal met mm isolatiedikte voor het aansluiten van staalconstructies aan een achterliggende betonconstructie. Wanneer een koudebrug ontstaat bij een samenstel van twee redelijk warmtegeleidende materialen ( staal en beton bijvoorbeeld), dan kan een kunststof profiel tussen deze materialen de koudebrug onderbreken (een zogenoemde koudebrugonderbreking , thermische onderbreking of thermische ontkoppeling). Bovendien is een extra laag noodzakelijk vanwege de warmtegeleidingscoëfficient van staal : de koudebruggen door de staalprofielen dienen gereduceerd te worden.

In combinatie met minerale wol geven de thermoprofielen een aanzienlijke reductie van de warmtestroom, zónder extra isolatie of koudebrugonderbreking. Door de strengere EPC-normen is er volgens Erik Teeuwen van Plaka Nederland steeds meer aandacht voor koudebrugonderbrekingen. HALFEN HIT koudebrugonderbrekingen zijn . Door de hoge warmtegeleidingscoëfficiënt van staal , worden koudebruggen vaak veroorzaakt door stalen draagconstructies, daar waar deze de thermische schil . Bij de keuze van de materialen zijn warmegeleidingsweerstan duurzaamheid en sterkte de belangrijkste . Slanke ramen en deuren kunnen daarbij helpen.


Met staal kun je dat slanke effect bereiken.

Je kunt stalen ramen ook uitrusten met dubbel of driedubbel glas, met een koudebrugonderbreking zodat de kou niet door het staal naar binnen dringt. Daardoor kun je ze ook als buitenraam of -deur gebruiken. Stalen lichtstraat Niek Roos in een houten veranda.


Ontworpen en gebouwd door Niek Roos. Wij bieden gecertificeerde brandveilige constructies tot zelfs uur in deuren! Ook kunnen stalen buiten kozijnen tegenwoordig prima worden voorzien van isolatie, om stalen kozijnen te isoleren worden bijvoorbeeld luchtkamers, een koudebrugonderbreking of een laag met isolerend materiaal aangebracht. Staal past ook goed bij de trend van het new minimalism en de herwaardering van natuurlijke materialen.


Zijn stalen ramen en deuren ook geschikt als buiten- raam en -deur? Kun je er isolerend glas in zetten? Er worden dan staalprofielen gebruikt met een koudebrugonderbreking : staal , kunststof, staal. Een andere oplossing is een koudebrugonderbreking die ervoor zorgt dat de binnen- en buitenzijden van de stalen kozijnen niet met elkaar in aanraking komen en dus niet kunnen geleiden. Ook luchtkamers werken volgens dat principe.


Dit zijn kleine ruimtes tussen binnen- en buitenzijde waarin zich stilstaande lucht . Waar de isolatie van staal vroeger een kritiek punt was, is dit tegenwoordig absoluut niet meer aan de orde. Stalen ramen en deuren worden inmiddels voorzien van prima isolatie. Hiervoor worden bijvoorbeeld luchtkamers, een koudebrugonderbreking of een laag met isolerend materiaal aangebracht.

Zoeken naar fabrikanten in de STABU Systematiek. Ten opzichte van stalen kozijnen, toen nog veel toegepast, hadden aluminium kozijnen vele voordelen zoals het lage gewicht, duurzaamheid en lange levensduur. Steeds meer fabrikanten van. Foto: RC Systems, Aluminium kozijn met koudebrug onderbreking (met rood aangeduid).


Detail (1:5) onderdorpel staal zetwerk met koudebrugonderbreking. MHB, type SL-30) deur gehardglas in stalen kozijn met koudebrugonderbreking. ENTREEPORTAAL staalplaat mm gefosfateerd nieuwe funderingsbalk gekoppeld aan bestaande fundering dwarsligger drukvaste isolatieplaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.