donderdag 21 januari 2016

Kunstgras zand

Dergelijke grassprietjes hebben ondersteuning nodig om rechtop te kunnen blijven staan. In producten zonder een rootzone (ofwel mosdraad of wortelzone), . Speciaal gezuiver droog en van uitstekende kwaliteit. Zand voor kunstgras leverbaar in big bag of per pallet met 25kg zakken.


Sommige kunstgrassoorten dienen ingestrooid te worden met instrooizand.

Instrooizand zorgt ervoor dat de kunstgrasvezels mooie rechtop komen te staan en er een stabiel gazon ontstaat. Dit instrooizand is speciaal voor kunstgras , gebruik daarom ook geen normaal zand. Kunstgras instrooizand is namelijk speciaal . Bij het leggen van kunstgras is het belangrijk te zorgen dat de ondergrond egaal is.


Zo voorkom je bulten en kuilen in je gazon, en zorg je ervoor dat het gelegde gazon lang mooi blijft. Houd wel rekening met het volgende als . De ondergrond dient stabiel en vlak te zijn, voldoende draagvermogen te hebben en het moet water kunnen afvoeren. Met kunstgrastape lijm je eenvoudig .

Uiteraard moet de ondergrond stabiel en vlak zijn, voldoende draagvermogen hebben en het water kunnen afvoeren. Leggen op zand , straatwerk, asfalt en een houten ondergrond is zonder meer mogelijk. Waarom moet ik kunstgras instrooien met zand ? U vindt op deze pagina meer informatie over het inzanden van kunstgras. GoedenavonWij hebben een jaar of kunstgras in de tuin. Nu is het zand tussen de sprietjes bijna weg.


Met wat voor zand kan ik dit weer aanvullen? Borstel de vezels op met een zachte tot middelharde roterende borstel. Voor het instrooien moeten de vezels rechtop staan. Hierdoor zakt het instrooimateriaal eenvoudig naar de bodem.


Verder is het van belang dat het gras en het zand niet nat zijn. Nat zand blijft kleven bovenaan de vezels. Na het leggen van het kunstgras moet het nog ingestrooid worden. Bij deze instructievideo zie je hoe. Daarnaast is kwartszand rond en beschadigt de kunstgras vezels in het gazon niet.


Er wordt bij de aanleg daarom vaak instrooizand gebruikt. Dit fijne kwartszand zal na verloop van tijd wat inklinken, zeker bij intensief gebruik.

Hoe bepaal ik welke kunstgras ondergrond het meest geschikt is? Ondergrond van gewoon zand. In alle gevallen geldt dat kunstgras moet beschikken over een sterke, stabiele, egale en waterdoorlatende ondergrond. Het doel van het zand is . Er bestaat geen algemene richtlijn voor de ideale ondergrond. De perfecte ondergrond voor kunstgras is . Voor voetbal zijn er verschillende soorten kunstgras in de handel.


Deze verschillen door de gebruikte garens en door de vulling, die kan bestaan uit bijvoorbeeld zand , rubber of kurk. Voor de tuin, balkon of dakterras zijn andere kwaliteiten beschikbaar, deze behoeven geen inzanding of rubberen granulaat. Benodigdheden om je kunstgras te onderhouden.


Om het kunstgras zelf aan te leggen, of het onderhouden van je nieuwe grasmat, zijn een aantal benodigheden niet weg te denken. Denk dan aan het verdelen van zand naarst het leggen van je mat. Ook het tegengaan van onkruid is een must. Bekijk hieronder welke wij . Dit is speciaal zand , rond van vorm waardoor de vezels niet beschadigd raken.


Kwartszand voor kunstgras. Water het zandbed goed in en gebruik een trilstamper of wals om het zand compact te leggen. Vlak vervolgens het zandbed goed uit. Dit is zeer belangrijk omdat het kunstgras zich vormt naar de ondergrond. De meest geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand.


Brekerzand is grof en dus erg goed waterdoorlatend. Door de hoekige vorm van de steentjes ( gebroken steen) is het uiterst stabiel. Gebruik geen ophoogzand (geel zand ), deze laat niet voldoende . Bij kunstgras zonder vulzand kunt u deze stap overslaan.


Verdeel nu de zakken vulzand over het kunstgras. Snij 1-voor-de zakken open en verdeel het zand dmv een trekker of bezem. Zorg ervoor dat uiteindelijk het hele kunstgras niet of nauwelijks meer zichtbaar is.


Nauwkeurig gekalibreerd in de fractie 2-1mm voor een optimaal resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.