woensdag 27 januari 2016

Daktuin aanleggen

Dirk Roosendaal laat zien hoe je eenvoudig en snel een groen sedumdak aanlegt met de sedumplaten. Een GROENDAK, SEDUMCASSETTE, SEDUMDAK zelf aanleggen in Nederland , Belgie, Vlaanderen? De daktuin is heerlijk bij lange avonden voor een wijntje en een goed boek en voor een BBQ met vrienden bij mooi uitzicht!


Ontdek de heerlijke daktuin ! Waar moet je op letten bij de aanleg van een daktuin en een groendak?

Adri Hartkoorn van AH Daktuinadvies heeft veel ervaring met daktuinen. Ik praat met hem over groene daken, daktuinen , sedum en wat je wel of niet moet doen als je een groen . Kant-en-klare groene matten. Een groen dak aanleggen wordt wel heel makkelijk met een kant en klare vegetatiemat. Deze matten bestaan compleet uit beschermfolie, substraat en vegetatie.


Je hoeft ze alleen maar uit te rollen en de daktuin is klaar. Wij geven je tips voor het aanleggen van je eigen daktuin ! Daarom houden we workshops over groene daken, dak- en gevelbegroeiing, bouwen met groen, zonnepanelen, etc.

Voor maakbare ontwerpen door architecten, voor de praktijk en aanleg door . Zelf een groendak aanleggen kan eenvoudig met een kant- en klaar sedumpakket voor een plat of schuin dak. De goede laagopbouw word dan al compleet geleverd. Alleen grind langs de randen en doorvoeren moet er dan nog bij (voor een smalle rand: één zak grind per meter lengte). Het juiste gereedschap zoals een . Bij veel woningen heb je geen buiten of balkon maar wel de mogelijkheid tot een mooie daktuin.


Bij een plat dak is bijna altijd wel een oplossing te vinden om de daktuin te realiseren. Bekijk de daktuin offerte. Een daktuin kan vrij eenvoudig aangelegd worden. Wil je een origineel streepje groen aan je huis toevoegen? Leg dan een groendak aan!


Vaak bestaat de begroeiing uit mossen en . Onafhankelijke uitgebreide informatie. Dat kan een plat dak, maar eveneens een hellend dak zijn. Ook de vorm van de vegetatie kan verschillen, naargelang wat het beoogde resultaat is.


Er is bovendien weinig verschil tussen een . Er zijn duizend-en-een mogelijkheden voor het inrichten van je daktuin , maar de allerbelangrijkste voorwaarde is wel dat je dak sterk genoeg is.

Het idee om platte daken te benutten voor het aanleggen van tuinen is niet nieuw meer. Geen wonder, een sedumdak haalt de natuur terug naar de bebouwde omgeving en ziet er aantrekkelijk uit. Schraven Hoveniers heeft al meerdere (dak)tuinen mogen aanleggen. Groendaken, zoals sedumdaken zijn razend populair.


Het aanleggen van een daktuin is altijd weer een bijzondere klus. Boven de 35° graden moeten wel speciale voorzieningen aangebracht worden. Een groendak kan aangelegd worden op platte daken en daken met een helling tot 45°. Het grote voordeel van het Nophadrain systeem is dat u een grote vrijheid heeft in plantenkeuze en inrichting.


Maar hoe begin je er aan? Verder kan dit systeem eenvoudig worden gecombineerd met begaanbare en berijdbare verhardingen. Lees meer op onze website!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.