dinsdag 24 oktober 2017

Bladgroenten soorten

Welke soorten bladgroenten ? Bladgroenten hebben alles wat het lichaam van een hardloper nodig heeft. Ze zitten vol met vitaminen, mineralen, vezels en allerlei andere stoffen die belangrijk zijn voor je gezondheid. Ze zorgen verder voor versterking van je immuunsysteem en je prestatievermogen.


Alvorens vele soorten bladgroenten.

Wereldwijd komen er zes soorten waterkers voor, het komt in de vrije natuur voor en in grote delen van Europa en Noord-Amerika is deze doorlevende waterplant inheems. In verschillende landen wordt het als een vervelend rivieronkruid aanzien, waarbij de beddingen er vol mee komen te staan. In deze tekst lees je meer over de kenmerken, toepassingen, convenience en verkrijgbaarheid van deze groenten. Andijvie Radicchio Groen-Roodlof Kardoen Nieuw. Weet dus goed wat je plukt als je wilde bladgroenten plukt en begin met kleine hoeveelheden (smaak en werking van wilde bladgroenten zijn doorgaans krachtiger dan voor de gekweekte soorten ). Wat zijn de gezondste groene bladgroenten die je dus best wat meer op je dagelijks menu zou plaatsen?


Als je zorgt voor voldoende afwisseling kun je van deze gezonde groene bladgroenten nooit genoeg eten.

Combineer alle groene bladgroenten zoveel mogelijk met andere soorten groenten en zeker . Het is belangrijk om diverse soorten bladgroenten te eten in een evenwichtige combinatie met andere groenten en fruit. Elke dag een bord spinazie of boerenkool is geen goed idee. Door hun hoge gehalte vitamine K kunnen ze de werking van bloedverdunners tegengaan. De behandelend arts kan een . Snijbiet is een ideale soort voor spinazie. Iets moeilijker zijn de teelten van kropsla, bindsla of ijsbergsla.


We moeten dan wat meer rekening houden met zaaitijdstip, plantafstand en bemesting, en regelmatig water geven om . Sla is gemakkelijk te kweken en erg lekker (net als de andere soorten ). Kropsla wordt in de moestuin van alle bladgroenten het vaakst geplant. Er is een onderscheid tussen rassen voor de bak of de folietunnel, vroege rassen voor de koude gron zomersla en winterrassen. Zie voor de wijze van telen, de grondsoort en de . De basis van de moderne moestuin wordt gevormd door bladgroenten.


Want alleen zo vers geoogst uit de tuin hebben ze nog al hun structuur, smaak en voedingswaarde. Eenmaal geplukt gaan veel van die bijzondere eigenschappen verloren.

Dus alle aandacht voor blad. Er is dus heel veel keuze maar toch komen ze te weinig op ons bord. Ze zijn nochtans erg goed voor je! Groene bladgroenten : een boost voor de gezondheid. Zowel de wetenschap en welnessbranche zijn niet te stoppen als het aankomt op de verheerlijking van groene groenten.


Groene groenten –en groene bladgroenten in het bijzonder– zouden namelijk supergezond zijn vanwege de hoge concentraties vezels, vitamines, mineralen, spoorelementen, enzymen, co- enzymen . Het is een groengele bladgroente die qua uiterlijk wel wat weg heeft van een roos. Naast de traditionele en vertrouwde kropsla zijn er de laatste jaren vele soorten bijgekomen en dat is in veel gevallen de verdienste van de. De meeste bladgroenten zijn zowel geschikt om rauw als gekookt te eten. De bladkleuren variĆ«ren vooral van groen tot geel. Sommige soorten bevatten een stof die het blad rood kleurt.


Deze stof heet anthocycaan. Maak zelf een mengsel van soorten die je lekker vindt, meng er eventueel wat kruidenzaden door en zaai vanaf het vroege voorjaar tot diep in het najaar. Behalve rauw en vers in slaatjes, gebruiken we ze gekookt is soep of stamppot.


De kleuren variƫren van groen tot geel, maar anthocycaan kleurt sommige soorten rood. Er zijn varianten met gave en gekartelde, en vlakke of gekrulde bladeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.