woensdag 25 oktober 2017

Knagend geluid in huis

Eerder schreven we al over verschillende soorten Boktorren en hoe u deze kunt herkennen. U neemt vaag knagende geluiden waar in het houtwerk in huis. Ken je huis niet ,Maar kan het geen vogel zijn. Die al schurend een knagend geluid geeft.


Het zou een wespennest kunnen zijn.

Ik heb het zelf meegemaakt in mijn jeug we hoorden ook geluid op zolder en dachten in eerste instantie ook aan vogels of muizen. De larven van de boktor maken namelijk een bepaald geluid wanneer zij zich een weg banen door het hout. Het geluid van de boktor is helaas niet altijd hoorbaar.


Gelukkig is er nog een andere manier waarop de aanwezigheid . Veruit de meeste mensen vinden wilde ratten vies. Zolang ratten in riolen, vuilnisbelten en hooizolders bivakkeren, zijn ze nog te verdragen, maar ratten in je huis dien je direct te bestrijden! Onlangs was ik weer bij een woning en je kunt zelf veel doen om de boktor te herkennen en te bestrijden.


De huisboktor heeft zich gedurende de laatste decennia in ons land ontwikkeld tot één van de schadelijkste houtvernielende insecten.

Boktor in het hout kun je snel goed verhelpen. Je hoort boktorren in de dikke balken van de kap. Snelle behandeling kan erger voorkomen. Overdag zult u niet gauw een steenmarter in huis tegenkomen: de steenmarter heeft namelijk een nachtrustplaats en een dagrustplaats. Wij hebben sinds voor de kerst een vreemd geluid op zolder,het lijkt wel of personen een bal aan het rollen zijn,daarna hoor je een soort geknaag,dan is het geluid.


Hoe klinkt Steenmarter geluid ? We krijgen regelmatig de vraag van mensen hoe Steenmarter geluid klinkt. Het is daarom ook aan te raden om ook naar andere sporen van de . Ik dacht eerst dat ik ook wespen of bijen of zo onder mijn dak ha maar we zien niets vliegen, horen niets zoemen en het geluid klinkt ook wat harder en groter dan een wesp. Hebben wij ook geha oud huis , wonen beetje buitenaf en tussen het plafond en het dak zat ook nog lekker isoleerspul. Muizen in huis , ik word er gek van! Tikkend geluid op zolder.


De larven zijn witgeel, hebben korte poten en een brede kop met bruine, zeer sterk ontwikkelde kaken. Zodra de larven zich een weg banen door het hout, hoor je dit aan het knagende geluid wat ze . Hoor jij steeds vaker een knagend geluid ? Dan duidt dit mogelijk op de aanwezigheid van houtworm in je hout.

Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende torren en kevers die in hout leven. Het is goed om te weten dat de houtworm niet zelf het geluid maakt, maar dat dit de larven zijn van de houtworm. De boktor is de enige soort die zichzelf kan verraden door het geluid wat vrij komt tijdens het knagen in het hout. Verneem jij geen geluid ? Dit is voor ons fijn, want zo is het. Dat wil niet zeggen dat je geen last hebt van hout etende beestjes in huis.


Heb jij een antieke houten bank in huis van jaar of ouder? Dan hoef je niet te vrezen voor de huisboktor. Echter een voordeel bij de huisboktor is dat de larve een knagend geluid produceert wanneer het zich een weg baant door het hout.


Plagionotus bobelayei, een boktor die lijkt op een wesp. De oorzaak van de geluiden dient zo spoedig mogelijk te worden opgespoor omdat nesten en uitwerpselen van dit ongedierte uitstekende broedplaatsen zijn voor insecten, die vervolgens ziekten uw huis kunnen binnenbrengen. De eerste stap bestaat uit een onderzoek op zolder, waarbij gekeken moet worden naar . Van: ProZak ja damn muizen in je huis is al kut genoeg, maar ratten.


IK hoor in de schemering, avond en vroeg in de ochtend een knagend geluid uit mijn raamkozijn komen. Wij hebben het ook geha zeer vervelend geluid en klinkt echt alsof iets je hout aan het opvreten is. In ons oude huis ook gehad.


Alsof ze een paar keer knagen, en dan weer stil zijn. Op de zolder van het huis waar ik vroeger woonde en waar ik naast sliep, hadden we boktor. Dat klinkt echt heel erg zo.


Ik ben even voor je op zoek geweest, maar kan op het internet geen filmpjes of geluidsbestandjes vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.