maandag 23 oktober 2017

Hoe behandel ik houtworm

Een goede behandeling van houtworm voorkomt voor langere tijd een heraantasting. Hout preventief behandelen. Dit zorgt ervoor dat het hout niet meer aantrekkelijk is voor de houtkever.


Een houtworm verkiest vochtig hout. Haal daarom de luchtvochtigheid in huis naar beneden door extra te stoken of zorg voor extra ventilatie. Wil je proberen houtwormen zelf te bestrijden?

Gelukkig weet oma raad met haar huismiddeltjes. Bewerk daarom voor zover mogelijk het hout dat je gebruikt. Dit kan met beits, maar ook met verf, lak, vernis of zelfs boenwas. Houtworm gaat het liefst zitten in onbewerkt hout.


Zo kun je de authentieke uitstraling van hout behouden, zonder het risico te lopen op houtworm. Behandel niet alleen de zichtbare oppervlakken,. Zij weten namelijk hoe met de grootste voorzichtigheid met deze middelen moet worden omgegaan. Er zijn echter ook andere dingen die u kunt doen tegen houtworm.


In dit artikel lees je dan ook precies hoe je houtwormen en boktorren kunt bestrijden en wormpjes uit je hout kunt verwijderen….

Als u geen gebruik wilt (laten) maken van gifstoffen en u heeft meubelen met houtworm , dan kunt u kiezen voor een behandeling met vrieskou. En hoe bestrijd je houtworm ? Ik ben wel voorzichtig geworden met kastjes of kistjes van oud hout waarin gaatjes. Hoe behandel je het hout zodat je zeker weet dat er geen houtworm meer inzit. Preventieve behandeling.


Dan kan je het hout preventief behandelen. Schilder het hout rondom met enkele lagen verf of vernis. Zorg dat er geen onbehandelde delen hout tussen zitten.


Indien je het hout liever niet schildert, kan je het eveneens preventief . De vraag van Maaike Hemmes uit Bloemendaal: Wat kan ik doen tegen houtwormen in mijn kast. Je voorkomt aantasting door houtwormen als je het hout beschermt met verf, was of beits. Verwijder aangetast hout en zet het zo snel mogelijk. Volg altijd de nauwgezet de . Lees hier hoe en waarom. De bestrijding van houtinsecten in houten trappen waarbij het hout heel hard is, gebeurt door behandeling met een insecticide.


Deze zal de houtwormen echter niet allemaal direct kunnen bereiken, maar de larven zullen wel stoppen met hout te eten en uiteindelijk sterven. Door het insecticide dat langzaam de galerijen . Beneden is er een soort washok met houten balken die écht volledig aangetast zijn door de houtwormen , maar daar hebben we nooit belang aan gehecht,.

Voor onverwarmde zolders zal het hout wellicht niet afgewerkt zijn en is het misschien best daar een behandeling met instrijken te voorzien. Maar hoe kan u deze insecten bestrijden in een houten vloer? Hoe weet ik of hout aangetast is door houtworm ? Zal de houtworm zich verder verspreiden naar andere plaatsen? Bestrijden van houtworm. Als u twijfelt of er houtwormen aanwezig zijn in het hout, behandel dan sowieso het meubel preventief.


Een preventieve behandeling kan nooit kwaad. Bovendien bespaart u heel wat kosten als blijkt dat er inderdaad houtwormen actief zijn. Door een behandeling kan u beletten dat de insecten ook andere meubels of .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.