dinsdag 24 oktober 2017

Giftige kamerplanten voor katten

Giftige kamerplanten – huisdieren. Gras eten is voor katten niet ongezon het zorgt dat eventuele opgelikte haren middels haarballen weer naar buiten kunnen komen. Als katten zich misselijk voelen zullen ze grassoorten opzoeken om zo het braken te stimuleren.


Daarom is het zelfs raadzaam om voor katten een polletje . Dit is begrijpelijk aangezien de gevaren van verkeersongevallen op zowel het platteland als in de stad aanzienlijk zijn. Maar ook binnenhuis kan het leven gevaarlijk zijn.

Katten eten soms van planten. Sommige planten zijn echter giftig en dan kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid van je kat ! Op deze pagina staan enkele van de meest giftige planten , als een plant niet op deze pagina staat genoemd betekent dat niet dat het geen kwaad kan als uw kat er grote hoeveelheden van binnen krijgt. Strikt genomen zijn bijna alle tuin- en kamerplanten wel in meer of mindere mate giftig, het is voor de planten de enige. Het is helaas niet zo dat honden en katten altijd instinctief weten welke planten eetbaar zijn en bij welke ze uit de buurt moeten blijven.


Is mijn plant giftig voor mijn kat of hond? Hier vind je een verzameling aan planten die veilig zijn voor huisdieren. Bij het opeten van de plant dan tenminste.


Toch zijn veel poezen ook dol op een groen hapje.

Maar lang niet alle planten en groenten zijn veilig voor je kat , sommigen zijn zelfs ronduit giftig. Welke planten moet je mijden, met welke groenten moet je oppassen en wat zijn gezonde alternatieven? Kamerplanten zijn hot en happening en zien we steeds vaker terug in menig huis. Ook huisdieren zijn er dol op.


Maar er zijn ook giftige planten voor katten en honden en dan is het niet fijn als zij ermee spelen of erop kauwen. We zetten alle giftige kamerplanten op een rijtje die je beter uit de buurt van je . GIFTIGE KAMERPLANTEN voor de kat. Sonja van Leeuwen, kattengedragsadviseur. Elke kattenbezitter komt er vroeg of laat achter dat zijn of haar kat aan de kamerplanten knabbelt. Vaak doet de kat dit niet zonder een reden.


In de meeste gevallen is hij of zij op zoek naar een stukje. Niemand wilt dat zijn lieve kat ziek wordt door een giftige plant, daarom deel ik een lijst met allerlei planten die giftig zijn! Voor katten giftige planten. SYMPTOMEN: Ernstige maag-darmontsteking, heftige krampen.


Amaryllis ( Hippesastrum) GIF: Gehele plant. Een voorbeeld van “vergiftiging per ongeluk” is het opeten van giftige planten. Poezen zijn wat dit betreft iets voorzichtiger dan honden, maar toch is poes ook vaak het slachtoffer van giftige planten.


Vooral de binnenlevende kat.

Een kat zal instinctief grassen knabbelen om bijvoorbeeld haarballen kwijt te geraken of . Komt er niet al te veel zonlicht in je kamer? Geen probleem voor de bamboepalm. Meer tijd voor je hond of kat ! Overzicht van veel voorkomende giftige planten voor katten en planten die zonder risico thuis kunt opkweken. Controleer dan altijd van tevoren of deze planten niet giftig zijn voor bepaalde dieren. Als je deze giftige planten al in huis hebt, zet ze dan in een kamer (of ruimte) waar je huisdieren niet komen.


Houdt echter wel rekening met het feit dat huisdie. Veel van deze soorten zijn slechts licht giftig en zullen enkel de huid irriteren indien je in aanraking komt met de plantensappen. Bij inname kunnen verschijnselen zoals misselijkheid en braken optreden. Zelden is de dood het gevolg, al zijn er enkele gevallen bekend waarbij katten overleden zijn na het bijten in de . Er zijn giftige planten voor katten. Plantensoorten waarvan wij weten dat deze gevaar opleveren.


Vermijd aankoop van kamerplanten en voor tuin die giftig zijn. De lijst van giftige planten is soms wel heel erg lang. Gelukkig zal een kat minder snel giftige planten eten dan een hond. Soms gaat het echter verkeerd en is het nodig om eerste hulp te verlenen.


Een eventuele vergiftiging zal meestal in de zomer optreden als de meeste planten bloeien en in volle groei . In dit Ideabook introduceren we een aantal giftige kamerplanten , zodat je alvast kunt beginnen met het verwijderen van de giftige planten in je huis! Van de Lilium longiflorum is bekend dat katten ernstige gezondheidsklachten krijgen na het eten van de plant. Het eten van slechts kleine hoeveelheden .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.