dinsdag 31 oktober 2017

Verschil tussen haagbeuk en beukenhaag

Verschil tussen beuk en haagbeuk. Beuk en haagbeuk zijn twee inheemse loofbomen en worden omwille van hun Nederlandse benaming vaak met elkaar verward. Met beide planten kun je prachtige hagen aanplanten.


Wenst u een beukenhaag of een haagbeukenhaag? Ze lijken sterk op elkaar maar als we de planten . Wat is precies het verschil tussen haagbeuk en beukenhaag ?

Over het verschil tussen beuk en haagbeuk bestaat de nodige onduidelijkheid en verwarring. Dit komt mee door de Nederlandse benaming. In de Latijnse benaming het wezenlijk onderscheid duidelijk te zien. Het zijn zelfs verschlilende families. De beuk kreeg als wetenschappelijke . Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze soorten.


Het belangrijkste verschil is voor velen dat de beukenhaag zijn blad behoud in de winter, de haagbeuk. Het grote verschil is dat een beukenhaag (Fagus) zijn blad verdord behoudt in de winter terwijl een haagbeuk (Carpinus) zijn blad volledig verliest. Beide hebben dan ook een aangepaste verzorging nodig.

Wij leggen je uit hoe je een beukenhaag of haagbeuk herkent en hoe je ze kan inpassen in je tuin. Er valt heel wat te weten bij het kopen, transporteren, aanplanten en onderhouden van een haagbeuk of een beukenhaag. Zo begint het al met de keuze tussen de twee. Beide soorten zijn inheems, lijken sterk op elkaar op het eerste zicht maar behoren toch tot een andere familie en hebben enkele . Het verschil tussen de kant en klaar haag Carpinus ( haagbeuk ) en Fagus ( beukhaag ) is voor veel.


Bij haagbeuk (Carpinus) is dit niet het geval. De bladeren vallen in het najaar van de plant. Je ziet het verschil tussen beide dus vooral in de winter. Haagbeuk carpinus betulus prijs Overweeg je een haag aan te planten, dan heb je naast beukenhagen ook keuze uit haagbeuk (Carpinus betulus).


Haagbeuk (Carpinus betulus) en Beuk (Fagus sylvatica) worden heel dikwijls verwisseld. Tijdens de zomer is het verschil minder . Toch zijn er wel degelijk een aantal fundamentele verschillen. Beukenhaag en Haagbeuk worden vaak met elkaar verward.


Qua naam lijken ze op elkaar, maar een haagbeuk en een beuk zijn twee heel verschillende bomen, die beide geschikt zijn voor een heg. Sterker nog: ze hebben eigenlijk niets met elkaar gemeen, behalve dan de naam. En om het dan nog ingewikkelder te maken: een beukenhaag bestaat uit een rij . Bekijk hieronder het verschil tussen een haagbeuk en beukenhaag kant en klaar haag.


Voor veel mensen is dit altijd lastig en hier leggen we dit goed uit.

Blijven er nog vragen over, bel of mail ons gerust om uw vraag te stellen. Kijk hier om een Beukhaag te bestellen en hier om een haagbeuk te . Een beukenboom houdt als jonge plant zijn bruine blad vast in de winter. Door het snoeien verjongd de heg steeds . Wilt u het verschil tussen beukenhaag en haagbeuk weten of iets anders over beuken? Lees de meest gestelde vragen over beukenhaag en haagbeuk hier! Uit de inleiding heb je waarschijnlijk al begrepen dat een beukenhaag niet hetzelfde is als een haagbeuk.


Het grote verschil tussen beide soorten is dat de beukenhaag in de winter zijn blad blijft behouden en een haagbeuk niet (of nauwelijks). Ook is er een verschil in uitzicht. Ze worden allebei toegepast als bladverliezende (hoge) hagen, maar beuk (Fagus) oogt grover en landschappelijker dan haagbeuk (Carpinus). Kenmerkend bij beuk is ook de gaafrandige, . Deze site is dus een ideaal adres voor iedereen die een beukenhaag in zijn tuin heeft of er één wil gaan planten.


Uiteraard vindt u hier beschrijvingen van de verschillende beukenhaag soorten, maar er is ook veel praktische informatie. Zo is bij ons ook het verschil tussen haagbeuken en beukenhagen uitgeleg kijk hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.