dinsdag 24 oktober 2017

Wat te doen bij houtworm

U bestrijdt de houtworm door het aangetaste hout te bespuiten of te bestrijken met een chemisch bestrijdingsmiddel (perfacs of perwood). Het is altijd goed om even te kijken of u eventuele boorgangen kunt vrijmaken en zo nog wat houtworm kunt verwijderen. Op de pagina leest u wat u hiertegen kunt doen. Wil je proberen houtwormen zelf te bestrijden?


Gelukkig weet oma raad met haar huismiddeltjes. Deze leggen hun eieren in naden en gaatjes van het hout.

Als de larven uit het ei komen, boren ze zich in het hout. Uiteindelijk verpoppen de larven zich in het hout en veranderen ze in kevers die naar buiten komen om te paren. Houtwormen zijn feitelijk de larven van kevers.


Dan begint de cyclus opnieuw . De houtworm is de larve van de houtkever. Haal daarom de luchtvochtigheid in huis naar beneden door extra te stoken of zorg voor extra ventilatie. Is je hout toch aangetast door houtworm , tref dan eerst de nodige voorbereidingen vooraleer je ze gaat bestrijden.


Wellicht vraagt u zich inmiddels wel af wat u kunt doen om houtworm te voorkomen.

De ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt hebben daar verschillende tips voor. Allereerst kunt u nieuw hout, bijvoorbeeld takken uit het bos, goed controleren op tekenen van houtworm. Ten tweede kunt u hout het best preventief . Heeft u houtworm in huis? Daar wilt u zo snel mogelijk vanaf!


De oplossing begint met de houtworm te herkennen. Zie je gaatjes in het houtoppervlak of valt er stof uit? Dan heb je wellicht te doen met houtwormkevers , die er hun eitjes leggen. De larven voeden zich met het hout en graven zo lange tunnels.


Om je hout voldoende te beschermen neem je best . De experts van De Bestrijdingsbrigade kunnen voorkomen dat u een complete houten vloer of dakconstructie moet vervangen als gevolg van schade veroorzaakt door houtwormen. Het eerste wat u te doen staat om houtworm te behandelen is herkennen dat de beestjes in het hout aanwezig zijn. Het is belangrijk om deze insecten en hun gebroed ( houtwormen ) zo snel mogelijk te bestrijden.


De kevers vermenigvuldigen zich namelijk snel en zonder dat je het . U bent dan meteen van het ongedierteprobleem verlost. Wel moet u nog enige tijd in de gaten houden of de . Hoe bestrijd ik houtworm.

Ze graven er gangen doorheen en eten op wat ze tegenkomen. Het hout verzwakt en kan op een gegeven moment doorbreken. Als dat hout niet ergens achter de . Onder de term houtworm verstaan we meestal de larven van houtwormkevers. Ook de boktor heeft echter schadelijke larven.


Deze larven eten hout, en vooral zacht hout. De beestjes boren door het hout en laten daardoor zaagsel achter bij gaatjes die ze net in het hout hebben geboord. Als je nog geen houtworm hebt maar bang bent voor houtworm kun je dingen doen om houtworm te voorkomen:. Bij houtwormbestrijding kan de prijs behoorlijk uiteenlopen, dus vraag vooral verschillende offertes aan, dat kan je best wat geld schelen. Oudere houten meubels hebben dikwijls houtworm.


U moet die tijdig bestrijden om te vermijden dat de houtworm zich in de hele woning verspreidt. Veel houtaantastende insecten zijn dol op vochtig, schimmelig hout. Je kunt voorkomen dat er vocht in het hout trekt door te zorgen voor goede ventilatie in huis en door lekkages op tijd te verhelpen. Kwetsbare plekken zijn onverwarmde ruimtes waarin het hout direct op koude, vochtige steen rust.


Een aantasting door houtwormen kan worden voorkomen door het hout te behandelen met verf, was of beits. En hoe bestrijd je houtworm ? Maar wat ik hier nu heb staan heeft bijna een jaar vrijwel luchtdicht afgesloten gestaan ergens. Daarna heb ik de verpakking goed bekeken en gekeken of ergens resten van beestjes of wat dan ook te vinden waren en dat was niet zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.