woensdag 25 oktober 2017

Soorten sla

De volgende typen sla worden nu geteeld: botersla (kropsla) (Lactuca sativa). De botersla verdween enige tijd steeds meer uit de winkels ten gunste van de ijsbergsla die veel beter houdbaar is (zowel in de winkel als in de koelkast), maar de ijsbergsla is wat kool-achtiger. Het huidige sla -aanbod is bijzonder uitgebreid. Dankzij de rode soorten is er kleur in het assortiment gekomen.


Ook wat smaak betreft is het aanbod sterk verruimd. De meeste slasoorten kunnen worden ingedeeld in twee smaakgroepen.

Zoete smaak: kropsla, rode sla , lollo bionda, lollo rosso, eikenbladsla, ijsbergsla, batavia en romeinse sla. Bittere smaak: andijvie, krulandijvie, frisée, witloof, roodloof, molsla en radicchio. Dan zijn er ook nog de overige soorten die we niet kunnen . Van sla denk je dat het gezond is. Maar de ene slasoort is wel veel gezonder dan de andere.


Zo is ijsbergsla bijvoorbeeld een stuk minder voedzaam dan andere slasoorten. De twee ons groenten en stuks fruit zijn al lang achterhaald. Volgens recent onderzoek kom je met stuks fruit en . De verschillende slavarianten behoren tot de soort Lactuca sativa L.

Naast de vele slasoorten behoren ook de andijviesoorten, witlofsoorten, schorseneer en artisjok tot deze uitgebreide familie. Daarnaast behoren nogal wat bloemisterijproducten . De lactuca sativa, met zoete smaak en de cichorium intybus slasoorten, die bitter smaken. De smaak van sla kan alle kanten uitgaan: koolachtig, nootachtig, zoet, neutraal of pittig.


Ook de textuur van sla kent vele vormen: van boterzacht tot heerlijk krokant. Nu de warmere dagen er weer aankomen en we (misschien) makkelijker gaan koken. Heb ik een aantal sla soorten uitgelicht waar snel en makkelijk de lekkerste maaltijden bereid mee kunnen worden. Als salade of op brood of als bijgerecht je kunt er alle kanten mee op.


Kropsla is in ons land de . Kuis de sla alvorens hem te wassen. De bladeren moeten droog zijn voor je ze serveert. Sla eten we meestal rauw, maar koken of stoven kan ook.


Rauw wordt sla meestal gegeten met een vinaigrette. Combineer verschillende soorten en kleuren sla als garnituur. De gestoofde bladeren zijn erg lekker in soep en sauzen.


Sla is een soort groente waarvan de bladeren worden gegeten, bijna altijd rauw. Sla wordt veel gebruikt in salades, bijvoorbeeld met verschillende soorten door elkaar, of met tomaten, komkommers en andere rauwe groente. Of er worden een paar blaadjes sla op bijvoorbeeld een broodje hamburger gelegd.


Sla zaden bestel je bij De Bolster online: wij hebben de meest uiteenlopende soorten sla in ons assortiment.

Bekijk ons huidige aanbod direct! Het is de meest gegeten groente in Nederland: sla. Je hebt het in alle soorten en maten: ijsbergsla, veldsla, rucola. Maar wat is de gezondste slasoort? Sla is een geslacht van bladgroenten en is afkomstig uit het gebied van de Middellandse Zee.


Er zijn veel verschillende typen sla. Typen die een krop vormen en typen die dat niet doen. In Nederland is vooral de kropsla erg bekend. Het slablad kan wel of geen anthocyaan . Hoe ga je daarbij te werk?


Verdeel de zaden over de ondergron strooi er een fijn laagje zaaigrond over en druk alles zachtjes aan. Vervolgens besproei je het geheel voorzichtig: . Dol op een flinke salade, maar gebruik je altijd maar simpelweg rucola of kropsla ? Kijk dan vooral naar de onderstaande soorten sla. Want van notig tot fris;.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.