donderdag 26 oktober 2017

Kleine kamerplanten weinig licht

En dat is mooi, want deze plant is een uitkomst als je in een huis woont met weinig direct zonlicht. Dit is een kleine hangplant en heeft een leuk patroon op het blad. Deze planten kun je prima neerzetten in een donker hoekje.


Deze kamerplant kan overleven in fluorescerend licht en doet het juist goed in vochtige kamers zoals de badkamer. De leerachtige bladeren van deze plant zijn heel makkelijk en hebben weinig licht nodig en kunnen goed tegen veel warmte of kou.

Ons kantoor bevindt zich grotendeels ondergronds en de planten op ons bureau krijgen dus simpel niet voldoende licht. Dit inspireerde ons om eens op zoek te gaan naar planten die weinig licht nodig hebben. Het ligt dus niet aan ons! Ze hebben weinig licht en weinig onderhoud nodig, maar zorgen in ruil wel voor een zuivere lucht.


Omdat de planten langzaam groeien, blijven ze mooi compact van vorm. Dat slaat op de meeldraden van de plant. Elke kamerplant heeft natuurlijk licht , oftewel zonlicht, nodig om te overleven.

Een binnenplant die te weinig licht ontvangt zal geen nieuw blad vormen en langzaam afsterven. Ook zijn er kamerplanten die juist zeer snel naar het licht groeien, hierbij zit er weinig blad op de stengel en de uitloper kan zelfs bezwijken onder . Op zoek naar een kamerplant , maar je hebt weinig licht in huis? Ontdek deze kamerplanten ! Als je een lekker warm huis hebt met voldoende licht , dan kan dit viooltje zelfs het hele jaar lang bloeien. Meer ideeën over Kamerplanten , Binnenplanten en Kamerplanten. De volgende planten hebben absoluut een licht plekje bij het raam nodig: de livisonia, amate en kamerlinde.


Misschien verwacht je nu een klein rijtje met planten die in het niet vallen bij de tropische livisonia, maar niks is minder waar. De sanseveria kan overal: licht helpt hem groeien, maar geen licht overleeft hij ook. Hij heeft ook nog eens weinig zorg nodig. Ze kunnen tegen weinig zonlicht, maar ook tegen hitte en kou. Je moet wel geduldig zijn met de kwartjesplant, want . Niet alle planten overleven op een donkere plek in de kamer, maar er zijn genoeg planten die van nature al aan weinig licht genoeg hebben.


Deze groeien in bebost gebied onder of in bomen. Zo groeien veel orchideeën in bomen in subtropisch regenwoud ver onder het bladerdak in relatief weinig licht. Kamerplanten schaduw: wij bieden u een mooie selectie kamerplanten die met weinig licht toekunnen.

Ook voor schaduwrijke locaties beschikken wij over een ruim assortiment kamerplanten. Kortom, ook voor kamerplanten die tegen weinig licht kunnen bent u bij ons aan het juiste adres. Wat verstaan we onder een schaduwrijke standplaats?


Een goed onderhouden tuin met specifiek gekozen bloemen en andere planten is mooi om te zien. Moderne tuinen, rozentuinen, stadstuinen, siertuinen, … Allemaal verschillende soorten tuinen, maar vaak wordt het aspect “ tuinverlichting” vergeten. Nochtans is de tuinverlichting een manier om enkele delen van de tuin te . Een plant die te weinig licht ontvangt zal geen nieuw blad vormen en langzaam wegkwijnen.


Toch zijn er planten die ook met heel weinig daglicht kunnen overleven. Denk ook goed na over hoe je de vensterbank in wilt richten, als je teveel kleine plantjes neerzet kan het er namelijk rommelig uit gaan zien. Indische Rubberboom (Ficus elastica).


Een gemakkelijke plant, want gedijt zelfs op plaatsen met weinig licht en weinig warmte. Ook weer een hele goede om formaldehyde uit de lucht te zuiveren. Wel oppassen met huisdieren en kleine kinderen, want het blad is giftig! De bladeren zijn namelijk doorns geworden, waardoor de hoeveelheid water die zal verdampen in vergelijking met andere planten klein is.


In de zomermaanden zal de plant wel iets meer onderhoud vragen dan in de winter, maar ook dan hoef je maar weinig moeite te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.